Szakértő: Nem okoz nagy gondot a humanitárius szervezetek leállása Szíriában

2019. május 13. 9:51
Segítséget nyújtanak szír civil szervezetek és a szíriai vöröskereszt is, ezért ahová a kormány visszatér, és újraindulnak a közszolgáltatások, nem alakul ki katasztrofális helyzet – hangsúlyozta Sógor Dániel Közel-Kelet-szakértő.

Sógor Dániel Közel-Kelet-szakértő nem tartja olyan nagy gondnak, hogy az ENSZ-szel kapcsolatban álló humanitárius szervezetek ideiglenesen felfüggesztették tevékenységüket a szíriai Idlíb tartományban.

Ezt a véleményét hétfőn az M1 aktuális csatornán Sógor Dániel azzal indokolta, hogy a felfüggesztés nem az egész országot érinti, és a döntően szír lakosság, valamint az országon belüli menekültek ellátása nem ezeknek a szervezeteknek a jótékonyságából javul.

Segítséget nyújtanak szír civil szervezetek és a szíriai vöröskereszt is, ezért ahová a kormány visszatér, és újraindulnak a közszolgáltatások,  nem alakul ki katasztrofális helyzet – közölte.

Szerinte a sok nehézség ellenére nem tört meg a szír lakosság kitartása és támogatása a kormány felé.

Felidézte, a terrorista fegyveres szervezetek Idlíb tartományban gyűltek össze, és onnan bombázták a civil lakosságot. A szír hadsereg – a helyi lakosság segítségével – megkezdte a felszámolásukat, ezért alakultak ki olyan harcok, amelyek miatt leállt bizonyos humanitárius szervezetek tevékenysége.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés