Érkezik a gendersemleges Word program

2019. május 11. 17:46

Az új szövegszerkesztő a politikai korrektségre is figyel majd.

A Microsoft bejelentette, hogy újabb fejlesztési csomagot vezetnek be 2019 őszétől a Word szövegszerkesztő program online verziójához – írja a Fox News.

A PowerPointhoz és az Excelhez már használható Ideas elnevezésű program a mesterséges intelligencia segítségével inspirációt és tippeket fog adni a felhasználók számára annak érdekében, hogy még jobb minőségű szövegeket állíthassanak elő.

A nyelvtani és helyesírási hibák javítása mellett stilisztikai és a szöveg strukturálására vonatkozó javaslatokat is fog tenni, betűszavakat ajánl majd fel, illetve nem utolsó sorban a befogadó nyelvezet használatára is ösztönözni fogja a felhasználókat. Ha például a felhasználó a „policeman” kifejezést gépeli be, akkor a program automatikusan fel fogja ajánlani e helyett a „police officer” kifejezést annak érdekében, hogy gendersemleges nyelvezetben íródjon a szöveg. A cég egyébként az utóbbi időben egyre népszerűbbé váló nyelvhelyességet ellenőrző programok további terjedésének próbálja elejét venni ezekkel az új fejlesztésekkel.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148243

Ajánljuk még a témában