A jövőnkért csak mi vagyunk a felelősek

2019. május 10. 08:45

Hadházy Ákos
Facebook

Vona Gábor véleményét több okos ember nyíltan is osztja, mégis vitatkoznom kell.

„Vona Gábornak nincsen igaza, illetve csak részigazsága van, de azok általában veszélyesek.

Az igaz, hogy már egy megdöntendő rendszerről beszélhetünk. Az is igaznak tűnik, hogy a megdöntésének ideje, módja már nem CSAK a mi kezünkben van, hanem külső tényezőktől (pl. gazdasági válságok, külső nyomás) IS függ. De ha csak várunk, hogy valami történjen, akkor vagy semmi nem fog történni, vagy csak egyszer nagyon sokára és könnyen lehet, hogy nem úgy, ahogyan szeretnénk.

Vona Gábor véleményét több okos ember (pl. Tölgyessy Péter) nyíltan is osztja, mégis vitatkoznom kell. A jövőnkért csak mi vagyunk a felelősek és ELSŐSORBAN rajtunk múlik, hogy mi lesz a gyerekeinkkel, unokáinkkal. 

Az igaz, hogy sorozatos hibáink miatt ma már külső tényezőktől is függ a siker vagy a kudarc. Soha nem rejtettem véka alá, hogy az EU Ügyészségért zajló aláírásgyűjtés sikere attól is függ, hogy Brüsszel átmegy-e az IQ-teszten. Ha belátja, hogy a csatlakozás nélkül a támogatások továbbra is életveszélyes, fertőző politikai rendszer táptalaját jelentik, akkor az onnan jövő nyomás megerősíti a magyarok részéről jövő nyomást és eredményhez vezethet. Fordítva: ha EU Ügyészség híján nem, vagy csak vontatottan érkeznek a pénzek, a felelőtlen kormányunk vállat vonna és indítana egy óriási hecckampányt, hogy a magyarok nem is akarják a csatlakozást és inkább beledöglünk, de nem lépünk be. Ha viszont elegen gyűjtjük az aláírásokat, teszünk, dolgozunk a jövőért, a kormánynak nem lesz hova hátrálnia, ez az egyetlen – kommunikációs – kiút lezáródik.

Vona Gábort viszont határozottan becsülöm azért, mert a véleménye következetes. Ha úgy gondolja, hogy már nem lehet megdönteni a rendszert, lemondott , kivonult. Az sokkal rosszabb, ha vannak olyan politikus kollégák, akik szintén így gondolják, de azért biztos, ami biztos, maradnak, hogy egy váltás esetén jó helyen maradjanak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148171

Ajánljuk még a témában