Handó Tünde áll bármilyen vizsgálat elé

2019. május 9. 13:34
Meggyőződése szerint ezek azt fogják visszaigazolni, hogy mindig betartotta a törvényeket és tisztességesen végezte a munkáját.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke áll bármilyen vizsgálat elé, azok – meggyőződése szerint – azt fogják visszaigazolni, hogy mindig betartotta a törvényeket és tisztességesen végezte a munkáját.

Handó Tünde erről csütörtökön Miskolcon, egy más témájú sajtótájékoztatón beszélt, arra reagálva, hogy az Országos Bírói Tanács (OBT) szerdai határozatával a menesztését indítványozta az OBH elnöki posztjáról. Az OBT kifogásolta egyebek mellett az OBH elnökének kinevezési gyakorlatát és az előterjesztések benyújtásának megtagadását.

A sajtótájékoztatón Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke úgy fogalmazott: „egy kisebbség” veszélyezteti azokat az eredményeket, amiket az elmúlt években országosan elértek a bírák.

Egy olyan testület próbálja feltüntetni magát a bírósági szervezet képviselőjének, amely ezt a pozícióját már fél éve elvesztette, a bírói kar nevében nem hozhatnak határozatot, nem nyilatkozhatnak, csupán a saját nevükben – hangoztatta a törvényszéki elnök.

Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke azt mondta: 2012-től komoly szervezeti és ítélkezési eredményeket mutatott fel a teljes bírósági szervezet, és ezt senki nem vonta kétségbe sem Magyarországon, sem nemzetközi szinten.

Az OBT a honlapján tette közzé szerdai határozatát, erre az OBH aznap közleményében úgy reagált, hogy az OBT alaptalanul vádaskodik. Az Igazságügyi Minisztérium az üggyel kapcsolatban – szintén szerdán – azt közölte: az OBH elnöke és az OBT között kialakult vitát mihamarabb fel kell oldani.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés