DK

Orbán „Soros-Brüsszel-menekültek szentháromságáról” beszélt Gyurcsány

2019. május 8. 20:51
Gyurcsány Ferenc szerint DK az egyetlen ellenzéki párt, amely az elmúlt nyolc-kilenc évben soha egyetlen egy politikai irányváltást nem hajtott végre.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint, ha Európa sikeres akar lenni csak egy út lehetséges: az európai népek még szorosabb együttműködése, az Európai Egyesült Államok ügye.

Gyurcsány Ferenc szerdán Kecskeméten, az Európa, maradunk! című választási fórumon, mintegy kétszázötven ember előtt úgy fogalmazott: Orbán Viktor „Soros-Brüsszel-menekültek szentháromságában” nem értelmezhető a világ és Magyarország összes problémája, ezért a fontos ügyek jelentős részéből a választópolgárok rendre kimaradnak. A pártelnök fontosnak nevezte, hogy a május végi választás után az Európai Parlament 21 magyarországi képviselője között jelentős számban legyenek elkötelezett Európa-pártiak. Azt mondta: eddig nem volt történelmi tétjük a választásoknak, korábban ugyanis valamennyi versengő fél a lényeget illetően ugyanazt akarta: még szorosabbra fűzni az együttműködést, még több mindenben közösen dönteni, bővíteni az Európai Uniót.

Gyurcsány kijelentette: most először jelentek meg a színen olyan „politikai, történelmi bajkeverők”, akik a saját hazájukban kisebb-nagyobb befolyással rendelkező emberek, és azt akarják, hogy az Európában hívők tartsák távol magukat Olaszországtól, Franciaországtól, Ausztriától és Magyarországtól, hogy megőrizhessék történelmi territóriumukat, birodalmukat. Ez pedig a még erősebb együttműködés vagy a nemzetállami határok közé visszahúzódás komoly és valóságos dilemmáját veti fel – fogalmazott.

Csak a gyáva, depressziós, magába zuhanó ember fél a kapcsolatoktól, normális esetben társas lényként élő emberek ugyanis nem ijednek meg az egyezségektől, így a más nemzetekkel való együttműködésektől sem – jelentette ki. A DK elnöke kiemelte: az európai nemzetek szövetségében, egy egységes Európában egy sor kérdésben közös döntéseket hoznának az államok. Egyebek mellett szükség lenne egy egységes európai part- és határvédelemre, közös szabályozásra a bankokkal szemben és egységes megállapodásra az orosz gázszállítást illetően. 

Gyurcsány Ferenc azt mondta: végignézve az ellenzéki pártok sorát, a DK az egyetlen, amely az elmúlt nyolc-kilenc évben soha egyetlen egy politikai irányváltást nem hajtott végre. Alakulásuk óta nem hezitálnak, meggyőződésük mellett mindig kitartanak, politikai irányvonaluk kiszámítható és egységes – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Gyurcsány Ferenc azt mondta: végignézve az ellenzéki pártok sorát, a DK az egyetlen, amely az elmúlt nyolc-kilenc évben soha egyetlen egy politikai irányváltást nem hajtott végre."

Leszámítva azt, hogy most már a Jobbikkal szexeltek kölcsönösen, orálisan, miközben pár éve még a barna esőtől paráztatok. Ha pedig a bukott vezírt nézem, megszámolni sem lehet a pálfordulásainak számát. Megbízhatóan zselégerinc.

Nem volt irányváltás? Épp ez a baj...

Csak gyava, magaba zuhano depresszios ember fel az oroszoktol, egyes olaszoktol, egyes franciaktol es egyes osztrakoktol, populistaknak, fasisztaknak cimkezve oket, igaz, Feri kem?

Szentharomsag, ja.
Bermalkoztal-e te ma mar eleget, te Feri, te kem?
Profanizald a Szocintern tanait, ne artsd bele magad a vallasba, azt a szakdogadat is elvesztetted, hat nem tudod!
Ti , Klaraddal a da Vinci kodnal ragadtatok le, a ti muveltsegetek odaig terjed.
Tudja mindenki, hol a helye!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés