Nem nyilatkozik pártügyekben, de...

Juncker már bánja, hogy nem lépett fel a Brexit-kampány hazugságai ellen

2019. május 7. 15:03
Az Európai Bizottság vezetője támogatásáról biztosította Manfred Webert.

Fel kellett volna szólalni az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáról szóló népszavazást megelőző kampányban terjedő hazugságok ellen – jelentette ki keddi brüsszeli sajtóértekezletén az Európai Bizottság elnöke, ezt nevezve mandátuma egyik legnagyobb hibájának.

„Hiba volt David Cameron akkori brit kormányfő kérésének megfelelően nem beavatkozni, ugyanis mi voltunk az egyetlenek, akik cáfolhattuk volna ezen hazugságokat. Hiba volt csöndben maradni egy ilyen fontos pillanatban” – mondta újságírói kérdésre válaszolva Jean-Claude Juncker.

Elhangzott egy kérdés azzal kapcsolatosan is, hogy Orbán Viktor kormányfő megvonta a támogatását Manfred Weber néppárti csúcsjelölttől, Juncker azonban erre nem reagált érdemben, mondván, a brüsszeli testület vezetőjeként nem nyilatkozik pártügyekben, de hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy ne támogatná a német politikust.

(MTI)

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fejhallgató már az isiász ellen van?
Esetleg a tudást ezen keresztül töltik neki fel és a feltöltés késésben van?

Junckernak igaza van. Hibázott, de nem azért amit mond.
Évek álltak rendelkezésére, hogy kidolgozzák taxatíve a kilépés szabályait és akkor az Egyesült-Királyság polgárai a szavazás előtt tudták volna, hogy a kilépésnek mi a következménye.
Az igazsághoz az is hozzátartozna, hogy a brüsszeli vezetők, a német, francia, holland kormányok a britek távozását akarták, mert akadályozták ezen országok az EU vezetésének az elképzelését. Tán még Juncker személyes bosszúja is közrejátszhatott, mivel a megválasztását Cameron nem támogatta.

"Junckernak igaza van, mert ha kiáll annak idején a Brexit ellen"

Hova? A sarokra? Még azt hinnék, hogy egy jól öltözött illuminált hajléktalan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés