Harry herceg apa lett

2019. május 6. 15:52

Új gyermekkel gyarapodott a brit királyi család.

Megszületett a fiatalabbik brit herceg első gyereke, Meghan Markle, Sussex hercegnéje egy egészséges fiúnak adott életet hétfőn – jelentette a világsajtó. Azt egyelőre nem tudni, hogy hogyan fogják hívni.

Az MTI szerint a hírt személyesen Harry herceg – II. Erzsébet királynő unokája – jelentette be hétfő délután, majd hivatalos közleményben az udvar is megerősítette. A tájékoztatásból kiderült, hogy a gyermek már kora reggel, brit idő szerint fél hat előtt néhány perccel a világra jött. Harry elmondta a windsori rezidenciájuknál összegyűlt újságíróknak, hogy a gyermek nevén még gondolkodnak, de az újszülött és az édesanyja  „remekül van”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The House Of Sussex (@harry_meghan_updates) által megosztott bejegyzés,

Harry és Meghan közös Instagram-oldala beszámolt arról is, hogy a kisfiú 7 font és három uncia, vagyis hozzávetőleg 3260 gramm súllyal született.

Harry és Meghan első gyermeke jelenleg a hetedik helyet foglalja el a brit trónutódlási sorban, nagypapája, vagyis Károly trónörökös, valamint Harry bátyja, Vilmos herceg, Vilmos három gyermeke, illetve saját édesapja, a trónöröklési sorrendben hatodik helyen álló Harry után. Így nem valószínű, hogy valaha az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

Az újszülött a 93 éves II. Erzsébet királynő és 98. évében járó férje, Fülöp edinburghi herceg nyolcadik dédunokája.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147945

Ajánljuk még a témában