Migrációs válság

Merkel: Fontos a szabályozatlan migráció elleni fellépés

2019. május 3. 7:18
A kancellár Nigerbe, a migrációs válság egyik fő gócpontjába látogatott.

Nagyon fontos, hogy az Európai Unió együttműködjön a szabályozatlan migráció elleni küzdelemben az Afrikában gócpontnak számító Nigerrel – jelentette ki Angela Merkel német kancellár csütörtök este Niameyben, háromnapos nyugat-afrikai körútjának utolsó állomásán.

„Az emberkereskedők ellen csak úgy tudunk sikeresen fellépni, ha növeljük a munkahelyek számát itt. Beindítottuk az első beruházásokat, de bővíteni kell ezeket, mert reményt kell adnunk az embereknek a térségben, amely a migránsok útvonala Líbia, majd Európa felé. Vissza kell szorítanunk a szabályozatlan migrációt, ebben Niger már nagy erőfeszítéseket tett, és mi, Franciaország, Spanyolország, Olaszország és általában az EU segítjük ebben” – mondta a kancellár.

Mahamadou Issoufou nigeri elnök elmondta, hogy az országán keresztüláramló migránsok aránya mára évi 5-10 ezerre csökkent, miközben az intézkedések bevezetése előtt még 150 ezer volt.

Merkel körútjának első állomásán, Burkina Fasóban ígéretet tett arra, hogy Németország támogatni fogja a térség országait az iszlamista terrorizmus elleni harcukban és a stabilitás megteremtésében. Ezzel összefüggésben bejelentette, hogy Németország 10 millió euró (3,2 milliárd forint) támogatást ajánl fel a nyugat-afrikai országnak rendőri kapacitásainak bővítésére, a két testület felszereltségének javítására, illetve egy német katonai tanácsadó misszióra, amelyről az előzetes tárgyalások már megkezdődtek. Merkel további ötmillió euró fejlesztési támogatást is felajánlott az országnak.

(MTI)

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenfajta migracio ellen.

Totális csőd védelmi pénzt fizetni feketeafrikai kormányoknak, ahol egy átlagos nőnek öt gyereke van. Amíg az észvesztő demográfiába nem szólhat bele a fehér ember, a pénzére se ácsingózanak. Bölcsészeknek is átlátható, hogy exponenciálisa növekvő tàmogatási igényeket Németorszàg is csak pillanatokig tud finanszírozni. A meglldás izraeli típusú határvédelem és új gyarmatosítás, mert Afrikában nincsen értelmezhető méretű humántőke.

Ja meg 2011 ben "a multikulti halott".

A szabályozatlan migrációt mondogatja, a szabályozottról hallgat.

Valaki magyarázza már el, miért is kellene gyámkodnia Európának afrikai àllamok felett? Miért nem hagyjuk, hogy a büszke feketék maguk oldják meg a létezésükkel előállt problémát? Afrika nagy és gazdag kontinens, nem megmenteni kell, hanem hermetikusan lezárni és az élet elrendezi a problémáit. Igaz akkor nem 4 milliárd néger lesz 2100ra, hanem csak ötszáz millió, de az stabilan fenntartható és ellátható népesség lesz. Ràadásul még pár elefánt is maradhat.

Ok, most beöntenek oda párszáz milliárd eurot. Harminc év múlva meg kétszer ennyien lesznek. Hogyan tovább, mi lesz ha elfogy a pelenka?

Ok, most beöntenek oda párszáz milliárd eurot. Harminc év múlva meg kétszer ennyien lesznek. Hogyan tovább, mi lesz ha elfogy a pelenka?

Az Kína, akiről beszélsz. Európa embermentésbe akar invesztálni.

Remélem börtön lesz abból.

Azért nézi az óráját, mert sejti, hogy lejárt az ideje.

Kövérnek tökéletesen igaza van. A bírák a jog keretein belül működhetnek, a jog kereteit pedig az állam szabja meg. A bírák nem kerekedhetnek az állam fölé, nem lehet mindent eljogiasítani.

Az nonszensz, hogy Amerikában egy semmiért nem felelős szövetségi bíró jogi csűrés-csavarással keresztülhúzza az elnök intézkedését.

Merkel - ahogy nagyon sokan - összemossa a migrációt a külföldi munkavállalással, holott lényeges különbség van.

A migráció lakóhely megváltoztatását jelenti. Elvándorlás egy területről, országból egy másik országba. Másként fogalmazva; betelepülés egy másik ország területére.

A menekült státusz pedig azt jelenti, hogy addig áll fenn amíg, a fenyegetettség fennáll és amikor megszűnik, megtörténik a visszatelepülés.

Ami az EU Merkel irányításában folyt, folyik az nem migráció, nem menekült védelem, hanem közvetett emberkereskedelem.

Jobb híján a kommunistázásba menekültök, vagy ha az az utasítás, akkor a nácizásba. Nehéz lehet ilyen tudathasadásos módon érvelni. Ilyenkor aztán marad a kérdés lényegének kikerülése.

Egyáltalán nem bízom Merkelben, úgy lehetett kancellár, hogy mindenkinek azt mondta, amit hallani akart, ugye a "multikulti halott" is megelőzte a "Willkommenskultur"-t.
Az általa képviselt "harmadik utas", népszerűséghajszoló politika semmit nem ér, ha nagy változások történnek, és következetesen kellene cselekedni.
(így belegondolva, amit csinál, az pont a populizmus definíciója - mindig az kiabál a leghangosabban, akinek a háza ég)

Merkel nézi az óráját és azt számolja, mennyi az az óra ami vissza van a kancellárságából.

"Merkel: Fontos a szabályozatlan migráció elleni fellépés
2019. május 3. 07:18"
Tudjuk, te kis lehallgatott szíájés f.sz,. mondanám, ha férfi lennél, de maradjunk csak az első szónál: tudjuk.
És azt is tudjuk: a szabályozott migráció, az Wirschaffendas.
Nézd hülyének az endékás jó qrva nagynénikédet, szerencsétlen nyomoronc...

Az állam, mint a törvények megalkotója ilyen minőségben a bírák felett áll, mert az állam adja a törvényt, mint lehetséges eszközt a bírák kezébe. Akik ezt akár kiforgatva is alkalmazhatják mint ahogyan az a sokszor az egymásnak ellentmondó első és másodfokú ítéletekből kiderül. Ezt kéne bírói függetlenség alatt érteni? De a bírák elég sok, az ellenzéknek tetsző ítéletet hoznak. Azt meg beláthatod, nem valószínű, hogy minden ügy ilyen elbírálást érdemel.

Lopás és korrupció: egy dolog a jelszavak szintjén, és más dolog, ha bizonyítani kell. Megint más dolog, hogy mindenütt a jobboldalt szokás ezzel vádolni, de ha az EU szintjén vetődik fel, akkor kuss van, mivel a nyugaton túlsúlyos liberális média hallgat róla.

Ja, hogy ott nem illik túlsúlyt emlegetni, mert az annyira nem pc! Mert ott az emberek igénylik ezt, ők gondolkodnak így! És maguktól, nem szájbarágás útján! :-)))))))))

És még valami. 2002 után Keller László mindent bevetett, hogy az előző négy évből mindent, amit csak lehet, fideszes korrupciónak minősíthessen. Nem sikerült neki, mint ahogyan Budai Gyulának sem sikerült 2010 után. Ebből látszik, hogy a vitatott gazdasági műveleteket profik csinálták mindkét oldalon, és amikor oda került a sor, nem lehetett belekötni. Addig viszont lehetett vádaskodni, hangulatot kelteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés