Jobbik-majális

Puzsér: Népszerűtlenebb vagyok Gyurcsánynál, és egy szemet sem kellett kilövetnem hozzá

2019. május 1. 14:30
Brüsszel, Moszkva, Bizánc, Róma, Orbán, Gyurcsány, kétfarkúak és a többiek: Puzsér Róbert, a Jobbik és az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik elnökhelyettesével vitatkozott a hazai és európai politikai kihívásokról a Jobbik majálisán.

Május 1-jén, a Jobbik Nemzeti Majálisán kerekasztal-beszélgetésen vett részt Puzsér Róbert és Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese, Stumpf András moderálásában.

Már a helyszín megtalálása sem volt könnyű – egymás szoros szomszédságában ugyanis két nemzeti majálist is rendeztek a Hajógyári-szigeten, hasonló Árpád-sávos dekorációkkal. A másik rendezvény házigazdája a Puzsér által „NER-kamupártnak” titulált Mi Hazánk Mozgalom volt.

Bár Puzsér főpolgármester-jelöltsége mögött az LMP és a Jobbik is felsorakozott, a közelmúltban ő maga kijelentette, hogy az EP választáson a Kétfarkú Kutya Párt listáját fogja támogatni. A moderátor ezt firtató kérdésére válaszolva kifejtette, hogy szerinte a magyar politikában mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a támogatásért jár a viszont-támogatás, ő pedig pont azért lépett be a politikai életbe, hogy ezeket a rossz szokásokat kiiktassa. Szerinte a Kétfarkúak pártja egy „politika fölött lebegő intézmény”, ami a mindennapos sárdobálás fölé emelkedik.

A jobbikos Gyöngyösi Márton értetlenségének adott hangot annak tekintetében, hogy

aki a pártpolitika fölé helyezi önmagát, az miért akarja mégis azon belül megmérettetni magát.

Szerinte a közéletet és a pártpolitikát kívülről nem lehet megreformálni, ezt csak egy párt keretein belül lehet megtenni. Kifejtette azt is, hogy a 21. század már nem az ideológiákról, hanem az ügyek mentén való politizálásról szól. Négy, a pártja számára fontos ilyen ügycsoportot említett az EP választásra készülve: a migráció, az elvándorlás, a bérfelzárkóztatás és a határon túli magyarok ügye. Hozzáfűzte ezekhez a közmédia ügyét is, melynek megoldásához szerinte az Európai Unió segítsége szükséges. „Az Európai Uniótól várunk olyan garanciákat, olyan útmutatást, amelynek bármely közszolgálati médiumnak – legyen az bármely tagállamban – meg kell felelni” – mondta. „Ezt tarthatja vissza az országot attól, hogy egy félfeudális diktatúrába süppedjen.”

Puzsér szerint az igazságot valahol félúton kell keresni a fenti elvárás és az uniós zászló égetése között. A Nyugattól hiába várjuk, hogy megváltson minket. „Ez egy több évszázados rossz attitűd.” Szerinte a Nyugatot nem érdekli a sorsunk, nem érdekli a kárpát-medencei jogállamiság, „kizárólag a gyártósoraik mellé akarnak megfelelő képzettségű, megfelelően olcsó munkaerőt. És ezt Orbán Viktor megadja nekik.” Szerinte Brüsszel és Orbán partnerek, identitást adnak egymásnak azáltal, hogy „kölcsönösen démonizálják egymást”. Azt, hogy pontosan ki Brüsszel és ki Orbán, nem tudjuk, csak azt, hogy

Brüsszel nagyon nem Orbán és Orbán nagyon nem Brüsszel

– fogalmazott Puzsér.

Gyöngyösi szerint az EU igenis fontosnak tartja a jogállamiságot és meg is tudja védeni, de valóban nem a Nyugat hozza a megváltást, itthon kell a változást véghezvinni.

Szóba került az is, hogy a Jobbik most azt rója fel Orbánnak, hogy az oroszokhoz közeledik, miközben korábban pont ők szorgalmazták a keleti nyitást, Gyöngyösivel az élen. Ezt nem is tagadta, azonban elmondása szerint ők mindig is egy kiegyensúlyozott állapotot szerettek volna kialakítani. Gyöngyösi szerint nyilvánvaló, hogy egy ilyen kis ország távoli szövetségesek kívánságára nem állhat rossz viszonyban egy szomszédos atomhatalommal. A Jobbik azt bírálja, hogy Orbán a keleti nyitást a nyugati kapcsolatok rovására valósítja meg. Puzsér Róbert szerint „Orbán nem csak olajat és gázt importál Moszkvából, hanem rendszert”. Két forradalmunkat verték le az oroszok, ha lesz harmadik, azt is le fogják verni, ugyanis nekik ez a szerepük itt Európában – mondta. Amikor Szent István megalapította a magyar államot, Puzsér szerint nem azt mondta, hogy Bizánc és Róma között egyensúlyt kell találni.

„Mi Rómához tartozunk” 

– jelentette ki az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt.

A beszélgetés során a közvélemény-kutatások is szóba kerültek, amelyek Puzsért jóval esélytelenebbnek mérik Tarlós Istvánnál, illetve Karácsony Gergelynél. A főpolgármester-jelölt szerint a közvélemény-kutatásokat az elmúlt harminc évben folyamatosan meghamisították és meghamisítják.

Szerinte nem a valóságot mutatják, hanem a hazugságot sulykolják addig, amíg egyszer csak igazság nem lesz belőle. Puzsér büszke arra, hogy a Medián felmérése szerint ő az elmúlt harminc év legnépszerűtlenebb politikusa.

„Népszerűtlenebb vagyok, mint Gyurcsány! És egy szemet sem kellett kilövetnem hozzá.”

Kifogásolta, hogy tudni lehet, melyik közvélemény-kutató melyik párthoz tartozik, és a pártok maguknak rendelhetnek számukra kedvező képet mutató felméréseket. Gyöngyösi ebben teljesen egyetért Puzsér Róberttel: ők ezért hozták létre az Iránytűt, mert valós képet szeretnének látni.

A budapesti kerületek ellenzéki jelöltjeinek koordinációja kapcsán Puzsér megjegyezte, hogy az MSZP és a DK nem hajlandó a korrekt megegyezésre, ami szerinte azt jelentené, hogy a 2018-as országgyűlési választás és az idei EP-választás budapesti eredményeiből kiindulva megállapítanák az induló jelöltek arányát pártok szerint. Az, hogy Molnár Zsolt felmutatja a noteszét, amely már majdnem betelt a jelöltek neveivel, elfogadhatatlan – utalt végül Puzsér a már létrejött baloldali-liberális megállapodásra.

Fotó: Jobbik FB

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

SZDSZ-majális...

EGYSZERŰEN SENKIK VAGYTOK!

Május 1, de az egész még àprilis 1.

"Gyöngyösi ebben teljesen egyetért Puzsér Róberttel: ők ezért hozták létre az Iránytűt, mert valós képet szeretnének látni."

LOL :))))))))

Hát mutatta is az Iránytű a 25-30%-os ún. Jobbik meg az egyéniben több mint tucatnyi tuti befutó ún. jobbikos győztes "valóságát"...

EGYSZERŰEN SENKIK VAGYTOK!

(És akkor szerencsétlen Stumpfot hagyjuk is...)

Válaszok:
pollip | 2019. május 2. 0:04

Szép kis garnitúra.

Puzsér hatalmas hibát követ(ett) el, hogy kacérkodik a bolsik által kreált Jobbikkal. Stumpf is, csak nála nem lepett meg, hogy a jobbszélre húz, és hogy túl korlátolt ahhoz, hogy disztingváljon. ...

Előrebocsájtom; amit történelmileg megfogalmazol egyetértek vele. Bővíteni lehetne, de nincsen értelme.

Amivel nem értek egyet; egyesek bohócnak titulálják Puzsért.
Szerintem nem bohóc és biztos vagyok benne, hogy ismeri a magyar történelmet. Puzsér alaptermészete a provokáció, az önimádat, amely minden területen az ellentmondásban jelenik meg és ehhez igazítja az érvelését. Kiragad történelmi képeket, cselekményeket, hogy igazolni tudja az állításait. Ilyenek azok is amelyeket - megjegyzem tényszerűen - cáfolod. Ha Puzsér is ezt tenne, ahogy te is írod, nem tudná alátámasztani állítását Orbán Viktor ténykedése tekintetében. Ezért csal, amelyet köznyelvben szélhámosságnak neveznek. Röviden; Puzsér Róbert egy politikai szélhámos, ahogy a vitapartnerei is.

Most volt hír arról, hogy már a neo-jobbikos rendezvényekre már statisztákat fuvarozgat a párt, hogy a képeken egyáltalán látszódjon pár érdeklődő. :)))))

Még a Miskolc- vagy Ózd-féle fellegváraikban sem kiváncsi rájuk a kutya sem. 2014-ben ugyanott még rendre több száz ember volt...

:))))))))

Ez már tényleg a vég.

7 (!!!!!!) db ember az ún. Jobbik május 1-jei központi rendezvényén, ahol fellépőként bevetették a párt alelnökét/EP-listavezetőjét és főpolgármester-jelölt-jelöltjét...

Ez már kb. a monty pythoni abszurd szintje.

Ez nincs benne. Egyszerűen unszimpatikus ordibàló figura. XX. szàzadi..

( További kiegészítés : Géza és István korában még messze volt a
kereszténységbeli nagy egyházi szakítási dátum a nagy nagy Nagy Egyházszakadás éve 1054. (Bizánc-Konstantinopolisz és Róma szakítása ( Méghogy Moszkva--Brüsszel :-DD) )

Puzsér szélhámoskodó vagy pedig tudatlan.

"a megállíthatatlanul erősödő"
"legnagyobb ellenzéki párt"
"a kormányváltó erő"
bla-bla-bla (szájtépés 15 éven át)

---->

https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--4txqp-8P--/7IerO7vLAYLG11sgas.jpeg

Ja, és közben Gyöngyösi Márton (aki ugye a kezdetektől az ún. Jobbik frontembere) képes volt még azt is lenyilatkozni a 444-nek, hogy:

„örülünk annak, hogy akik ott vannak a sövény túloldalán [értsd: sokszázan a Mi Hazánk rendezvényén, a 15 éven át az ún. Jobbiknál standard fellépő nemzeti rock együttesekkel stb.], már nem minket boldogítanak”

Milyen szinten kell gerinctelennek lenni ehhez???
10+ éven át srófolták szavakban egyre és egy feljebb a "nemzeti radikalizmust", gyártottak le egy komplett identitást - majd most azt mondják ugyezek a pártvezérek, hogy hát nem is értik, hogy "azok" mit kerestek náluk, takarodjanak...
Ez az ún. Jobbik-pályaív tényleg valami egészen példátlan aljasság a magyar politika történetében.

Nekem is ez tetszett a legjobban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés