Palkovics: Kilencvenmilliárd forintot fordítunk kutatás-fejelsztésre

2019. április 30. 13:35

Kilencvenmilliárd forintos kutatásfejlesztési és innovációs forrás érhető el az első fél évben – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A magyar gazdaság fejlődésében a szellemi tőkére épülő innovációnak meghatározó szerepe lesz, megkerülhetetlen a magyar kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitás erősítése a hatékonyság és versenyképesség növelése érdekében – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden, sajtótájékoztatón Budapesten.

Bejelentette, hogy az idén az első fél évében 90 milliárd forint kutatás-fejlesztési és innovációs forrás érhető el az egyéni kutatók, kutatócsoportok, kutatóintézetek és vállalkozások számára.

Birkner Zoltán, az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke ismertette, hogy kedden megnyitották 3 milliárd forint kerettel azt a pályázatot, amely egyetemeknek lehetővé teszi a tudásátadással foglalkozó szervezetük kialakítását. Közölte azt is, hogy társadalmi egyeztetést indítanak a versenyszférának szóló innovációs pályázatról, amely 45 milliárd forintos kerettel várhatóan május végén jelenik meg.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147633

Ajánljuk még a témában