A Twitter új eszközt vezet be a választók félrevezetése ellen

2019. április 25. 14:30
Nagy a nyomás az Európai Bizottság részéről a Facebookon, a Google-on és a Twitteren is.

Új eszközt vezet be jövő héten a Twitter bizonyos álhírek ellen, hogy így is akadályozza a beavatkozásokat a május végi európai parlamenti (EP-) választásokba – közölte csütörtökön az amerikai mikroblog-szolgáltató. A bejelentett új eszköz segítségével április 29-től egyszerűbbé válik a felhasználók számára a választók szándékos félrevezetését célzó tartalmak megjelölése.

A felhasználók eddig is jelenthették a kifogásolt bejegyzéseket, de ezentúl itt azt az opciót is kiválaszthatják majd, hogy az üzenet „félrevezető a választással kapcsolatban”. Egyebek mellett ilyen lehet például, ha valaki SMS-ben, e-mailben vagy telefonon történő szavazásra buzdít, illetve ha rosszul közli a választás időpontját.

Nagy a nyomás az Európai Bizottság részéről a Facebookon, a Google-on és a Twitteren is, hogy lépjenek fel proaktívabban a demokratikus folyamatok aláásását és a társadalmi-politikai feszültségek szítását célzó hamis információk ellen. Noha a brüsszeli testület keddi jelentésében üdvözölte az előrelépést ezen a területen, arról számolt be, hogy az internetes platformoknak további intézkedéseket kell hozniuk.

(MTI)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki határozza meg, hogy melyik információ hamis?

Már most mondom; az EU vezetés állításának a többsége hamis.

Na ja!
A Facebookon, a Google-on és a Twitteren csak békegalambokat eregetnek.
Szaga is lesz?

Üdv. Dénia,
Szemünk láttára alakul az eu egy új szovjetunióvá.
A mai fogalmak szerint, ahogy elnézem Sztálin, és a többi kommunista vezető sem hazudott, csak alkalmazták a "politikai korrektség" fogalmát! Csak nem tudták, hogy ezt később fogják felfedezni a demokratikus nyugati politikai vezetők. :)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés