Trump idén is kihagyja ezt a vacsorát

2019. április 24. 07:41

Munkatársai sem ehetnek egy jót a fehér házi tudósítókkal.

Donald Trump amerikai elnök az idén sem vesz részt a fehér házi tudósítók szokásos évi gálavacsoráján, és állítólag megtiltotta részvételt a munkatársainak és a kormányzat tagjainak is.  A Fehér Ház már korábban jelezte, hogy az elnök az idei gálavacsorán sem vesz részt, és e hét szombatján – amikor a gálavacsorát tartják – egy wisconsini kampányrendezvényen lesz. Sajtóinformációk szerint azonban ezúttal a munkatársainak és a kormányzat tagjainak is megtiltotta a részvételt.

Több amerikai lap - meg nem nevezett forrásokra hivatkozó - értesülései szerint Bill McGinley, a Fehér Ház kabinettitkára kedden közölte is ezt a munkatársakkal. Az elnöknek köztudomásúan feszült a viszonya a sajtó egy részével, kedden is több Twitter-bejegyzésében név szerint támadott újságírókat és lapokat.

A tavalyi gálavacsora botrányosra sikeredett. Michelle Wolf, a szereplésre felkért színésznők egyike a húszperces monológjában olyan stílusban bírálta Donald Trumpot, munkatársit és családtagjait, elsősorban is a lányát, Ivankát (akit például tamponhoz hasonlított), hogy az az újságírókat is felháborította. Peter Baker, a The New York Times című lap munkatársa szerint „sajnálatos módon nem sikerült elősegíteni az újságírás ügyét”, Jeff Zeleny, a CNN riportere pedig arra panaszkodott, hogy „zavarban voltak” az újságírók és a gálavacsora közvetítését otthonukban követő amerikaiak is. A The Washington Post egyenesen arra szólított fel, hogy meg kellene szüntetni a fehér házi tudósítók gálaestjének hagyományát.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147265

Ajánljuk még a témában