Fókuszban a főváros

Nézőpont: Elsősorban Budapestre összpontosítanak az ellenzéki pártok

2019. április 24. 10:47
Elemzés szerint nagyon rossz helyzetben vannak az ellenzéki pártok.

Az európai parlamenti (EP-) választások kampányában az ellenzéki pártok elsősorban Budapestre koncentrálnak, és így nem sikerült megszólítaniuk minden szavazójukat - mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője szerda reggel az M1 műsorán. Az elemző emlékeztetett, hogy a kormánypártok több mint egymillió aláírást gyűjtöttek össze, ami nagyban Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programjának köszönhető.

Eddig „lagymatag” EP-választási kampányok folytak, a mostani viszont fontos bel- és külpolitikai témákat érint, így a dinamikája is más – jelentette ki. Az ellenzéki pártok elkövették azt a rendkívül nagy hibát, hogy nem vették egészen komolyan a politikai kampányidőszak jelentőségét, ezért meg meri kockáztatni, hogy „ilyen rossz pozícióból ellenzéki pártok Magyarországon nem vártak még európai parlamenti választásokat” – mondta.

(MTI)

Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Czeglédy Csaba a DK EP listáján. Hazatalált.
https://magyarnemzet.hu/belfold/czegledy-csaba-idot-nyer-gyurcsanyek-segitsegevel-6814343/

Igen. Bezzeg a DK, LMP, MSZP, Jobbik csak úgy hasít!
Valószínűleg nem Magyarországról írogatsz, hanem Heller Ágnes levelei alapján tájékozódsz.

Tudtátok?
Kunhalminak kerszetfia van.

https://www.origo.hu/itthon/20190424-kunhalmi-agnes-helyesiras.html

Soros cselédek manőverei

"Valótlan, manipulatív módon előállított adattartalmakat közölt a Soros György által is támogatott Korrupciókutató Központ a Közbeszerzési Hatóság adatközlési gyakorlatáról, megsértve a hivatal jó hírnevét — állapította meg a Fővárosi Törvényszék egy márciusi, jogerős döntésében. A civil szervezet a bírósági döntés után is terjesztette félrevezető tanulmánya következtetéseit."
https://magyarnemzet.hu/belfold/elmarasztalta-a-birosag-a-korrupciokutato-kozpontot-6819659/

"Elsősorban Budapestre összpontosítanak az ellenzéki pártok..."

Szegény Budapest...

Neked is csak azt ajánlom, amit druszádnak, Bástyaelvtársnak címeztem:
@Bástyaelvtárs 2019. április 24. 08:55
Te tényleg munkásőr eszű pasas vagy...
Weberék kőkeményen a Fidesz malmára hajtják a vizet.
1. ha győznek, a Fidesz emelt fővel beáll a sorba, a győztesek közé.
2. ha vesztenek, a Fidesz emelt fővel lép ki a vesztesek közül.
Veszíteni fog Weber és az EPP.
A Fidesz pedig győztesként kerül ki a bozótharcból. Weberék a pénzgazdaság parancsai szerint járnak el, nagy valószínűséggel vagy megfélemlítve, vagy zsarolva vannak, Junckerrel együtt.
Ez magyarázat a baromságaikra, de nem mentség.
Ha önazonos gondolkodású, szuverén emberek lennének, pontos programjuk volna: Európa hány embert tud befogadni/évente.
Ennek a közelében sem járnak, csak az integráció - ami lehet akár évi 10 millió is, vagy MÉG ENNÉL IS TÖBB, adott esetben - a ködös kvóta igen-nem, szolidaritás, segítségnyújtás és hasonló demagóg szlogenek New York felől szálló parancsismétlései...
Sajnos, Európára nagyon csúnya jövő vár, és ennek okai a Junckerek, Timmermansok, Weberek, a megvett-megfélemlített Soros-emberek... és úgy általában a jólét rákbetegsége által felfalt nyugat-Európa, megtámogatva a cionistákat békén hagyó arabokkal, akik cserébe megkapták Európát, szabad prédaként!"
Még egyszer, jegyezd meg:
"A Fidesz pedig győztesként kerül ki a bozótharcból."

Az ellenzékiek Budapestre koncentrálnak, mivel ez az a hely, ahonnan mérhető mennyiségű szavazatot fognak kapni. Kénytelenek erre fókuszálni, mivel igen csak végesek az erőforrásaik. Erőforrások alatt nem csak a pénzre gondolok, hanem szellemi-, és humánerőforrásokra is. A tehetséges emberek elkerülik a mai ellenzéket, mert semmit nem tudnak nyújtani számukra, a gyorsan múló hírnéven kívül.

Gőzöm sincs, hogyan fognak kimászni ebből, mert máshol is eléggé téma híján van a baloldal. Van ugye a klímavartyogás, a globalizáció felé tendálás, és az identitáspolitika a mindenféle kitalált kisebbségekkel, meg az ő hatalmasra felnagyított problémáikkal. Ezek meg már a jóléti országokban is egyre kevésbé meggyőzőek, hát még nálunk...

Weber leszámol önmagával, egyszerű csicskás lesz a balosok és liberálisok számáraszámára. Mit mást lehet mondani akkor ha azt is sérelmezné, ha nálunk Timmermans ellen indulna kampány. Kapjál már a fejedhez a nagy EU imádatban, azok még ott tartanak, amit mondjuk az osztrákok és a németek már elutasítottak: a bal és liberális oldal, valamint a kollaboránsokkal felhígított jobboldal koalíciójánál.

Weber nyíltan benyalt a balliberálisoknak, ezzel van megbízva, miközben látható, hogy a Néppártban elszaporodtak a pusztán nevükben oda tartozó, valójában a szocikhoz és a liberálisokhoz illő pártok. Szemfényvesztő módon átverik a választókat, és azért dühösek, mert valaki erre rávilágított.

Kész röhej a képen szereplő női csapat. Jellemző, hogy Budapestre koncentrálnak, vidéken körberöhögnék őket.

Na eddig bírtam olvasni ezt az ostobaságot. Ha komolyan gondolod amit írsz akkor nem vagy normális, ha meg nem akkor provokálsz. Szóval X.

Még mindig nem válaszoltál arra a pofonegyszerű kérdésre, hogy a magyarországi ellenzék főereje melyik frakcióban fog részt venni. Avagy melyik általad kizárólagos "döntéshozóként" aposztrofált pártcsoport veszi fel tagjai közé a pária-Jobbikot?

Hát, ha megkérdeznénk a budapestieket Kunhalmi magánszámáról amit az ajtóval és a zsebkendővel átkötött farmerrel mutatott be, Vadai és Dobrev sírós mutatványairól, a földön derekasan fetrengő Varjúról, a kurva erős képekről ötletelő Bangónéról, érdekes eredményt kapnánk erről a fajta politizálásról.

De ha a korláton mászó, és aláírás gyűjtéséről feltűnően hallgató Hadházyról kérdeznénk az is érdekes lenne. Széllel együtt, hiszen nem tudni, kit képviselnek. A párt, amelyiknek a listáján bejutottak, kirúgta őket, megszüntetve ezzel mandátumuk legitimitását.

Orbán az 1994-ben 7%-ot szerző Fideszből mindig ellenszélben politizálva négyszer csinált kormánypártot. Semmi külföldi segítség, NGO-k, ilyen, olyan jogvédők nem tusztogatták előtte az utat.

A magát oly nagyra tartó ellenzék csinálja utána. Nem 7%-ról indultak, külföldről pátyolgatják őket, mégse jutottak semmire 2010 óta.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. április 24. 14:02

Jó, hogy kijavítottad, alacsonyabb százalékról még szebb a dolog. Soros pedig addigra már nem volt haver, mert kiderült, a segítséggel nem tud valaki egy egész életre, kilóra megvenni. Ő ugyanis így képzelte.

Májusban arányos szavazás lesz, úgy ahogyan azt az ellenzék szokta emlegetni. Ott majd valóban kiderül, nem véletlenül hallgatnak róla. A május pedig meg fog ágyazni az őszi választásnak. Az ellenzék őszig azzal fogja zsarolni egymást, ki a nagyobb, ki hány százalékot ért el májusban, és nem fognak az összefogás kedvéért előnyöket adni egymásnak.

:)))))))

Nem politikai elemzésből fogsz megélni, neo-jobbikos. :(

"mégse jutottak semmire 2010 óta."

Választások utáni 2006 az a 2010.

Látod, itt van a probléma. Ha az ellenzéknek lesz esze. De nincs. Ha lenne, akkor például nem az örökös, mindenre jelölt Karácsonyt tolná előre. Mert a győzelem egy dolog, de utána dolgozni kell, együtt kell dolgozni. Ami ugye, még nehezebb lesz. Akkor pedig jön a Gyurcsány által már tavaly áprilisban kimondott, győzelmük esetére megjövendölt káosz.

Ezt látják a szavazók, és orrukat befogva a működésre szavaznak. Demszkyvel már megtapasztalták, mennyit ér egy semmihez nem értő, de örökké mosolygó, szimpatikusnak beállított főpolgármester. Azt most hagyjuk, hogy valódi énje öregségére már láthatóvá vált rajta. Karácsony a tipikus Demszky 2.0

Nem akarlak mindenáron meggyőzni, de Orbán attól kezdve lett célpont, hogy nem írta alá a Demokratikus Chartát, attól kezdve vált ellenséggé, hogy kilépett az SZDSZ árnyékából.

Vagy szerinted mindezt Soros támogatta?

Tudod, az a helyzet, hogy 1989-ben elvtársaid egyetértésével megteremtették azokat a feltételeket, amelyek megléte mellett egy kormányzó erő megváltoztathatja a választás szabályait. Reklamálj az akkori törvényhozóknál.

Amúgy a mostani szabályok megakadályozzák, hogy a mostanában sok helyen látott módon, kormányképtelen kis csapatok alkudozásán, kölcsönös zsarolásán múljon az ország sorsa.

Egy széllelbélelt, pártról, pártra röpdöső, össze-vissza nyilatkozgató politikai kalandor a cipőjét nem kötheti meg Pokorninak.

Április 8-án délután még utasítást küldött Ádernek, este pedig úgy sunnyogott el a riporter elől, mint aki ott sem volt. Ez mindent elmond róla.

Mint már mondtam, nem akarlak meggyőzni, amit akartam, elmondtam. Jelenséget, történést írtam le, nem az indoklását. Ha érted a különbséget.

Semmi nincs lefojtva. Az életképtelen ellenzék hülye ötletekkel hergeli a tömeget, mert másra nem képes. Ebből lesz néhány kisebb tüntetés, aztán érdeklődés híján nincs folytatás.

Hadházy még mindig annál az öt pontnál tart, amit már mindenki ismer, de ő csak azért is beolvasná a tévébe. Bayer már szívességből beolvasta egy műsorban, de Hadházy bohócot csinálva magából még mindig ezen rugózik. Ez még csak a kezdet, mondja, miközben már decemberben is ezt mondta, aztán nézd meg, hol volt a folytatás. Ezt nevezed politizálásnak, ezt az embert kéne követni, aki pártjából kirúgva, listán szerzett, mára alap nélkül birtokolt mandátummal a zsebében hőbörög? És ez csak egy példa.

Majd ha jön egy értelmes ellenzéki, aki nem a totális tagadásból fog kiindulni, aki nem a hülye, gyerekes, O1G szerű jelszavakkal akar érvényesülni, mert ez így kontraproduktív, már nyolc éve az, akkor talán kezdődhet valami. A gazdaság pedig jól van, nyilvánvaló, hogy az ellenzék ugyanezt csinálná, mert a politikai hatalom gazdasági befolyás nélkül nem működik. Antall József erről sokat tudott volna beszélni, Horn Gyula pedig meg is mondta, hogy létre kell hozni a baloldali burzsoáziát. És el is kezdte.

Szóval van még mire hajtanotok, de nem így, nem ilyen szánalmas módon.

A kivándorlás lényegében az annyit istenített európai jog, a munkaerő szabad áramlásának gyakorlása. Csak nincs kifogásod ez ellen a jog ellen? Minden volt szocialista országra jellemző, legalább annyira, mint ránk. Sőt, a németeknél probléma, hogy Svájc elcsábítja az orvosaikat, mint ahogyan Norvégia is inkább megveszi a képzett orvosokat.

A gazdagabb, fizetőképesebb országok a világon mindenütt elszívják a használható munkaerőt a szegényebb országokból. Ez ellen nem lehet tenni, de hát EU-ba is ezért vettek fel minket, ez így lett kitalálva.

Ez már a te dolgod, meg azoké, akik úgy érezték, hogy ezért, vagy azért el kell menniük.

Ha folyamatosan rossz döntéseket hoznak, akkor nem meglepő, hogy rossz helyzetbe kerültek.

Arlet a dinkás Tunya.

Nem ist tudtam, hogy az EU-nak kormánya is van és kormányzói....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés