Veszélyes viccegyletek

2019. április 24. 07:33

Nagy Áron
Magyar Nemzet

Az átláthatóság bajnokai egy idehaza nem túl gyakori társulási formát választottak.

„A csúnyábbik nevén CRCB Közpolitikai és Közgazdasági Elemző Intézet Nonprofit Kft.-ként emlegetett, amúgy Korrupciókutató Intézetként elhíresült gitt- és viccegyletről van szó, amelyet a pártoktól hiperfüggetlen, de a miniszterelnököt nyilvános Facebook-bejegyzésében azért huncutul, olyan összekacsintósan csak G.-ként emlegető Tóth István János akadémikus vezet.

A Wall Street-i agytrösztöket megszégyenítő csapatról majdnem pontosan egy éve írtuk meg, hogy kikből áll. A főállású korrupciókutatók közé tartozott akkor például a volt SZDSZ-es Ungár Klára mellett néhány fiatal szociológus, egy másod-, harmadéves közgázhallgató és egy tizennyolc körüli tinédzser.

Az orbánfasizmus elleni népfelkelőket időnként megbízható zsoldosok – például egy szegedi közbeszerzési ügyeken edződött jogász – segítik, de hogy mennyiért és miből fizeti őket a CRCB, azt nehéz lenne pontosan megmondani. Az átláthatóság bajnokai egy idehaza nem túl gyakori társulási formát, a nonprofit kft.-t választották, ami elég jól védi a donorokat a kíváncsi szemek elől. Kétes értékű »tanulmányaikat« böngészve annyi mindenesetre biztos, hogy az Európai Bizottság és Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata állandó megrendelőjük… Akarom mondani: támogatójuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147264

Ajánljuk még a témában