Konzervatív demokráciát teremtünk

2019. április 24. 14:42

Szikra Levente
Magyar Nemzet

A liberálisok, marxisták és fasiszták a világ minden pontján ugyanazt képviselik.

„Nem a dogmatikusan konzervatív gondolkodás hiányzik, hiszen a dogmák nem a politikába valók, ezt a történelem sokszor megtanította nekünk. Annál inkább szükség lenne azonban arra, hogy a jobboldali pártok politikájának markánsan konzervatív vezérfonala legyen.

Hazony a Konzervatív demokrácia című tanulmányában arról ír, hogy van egy hatalmas, alapvető eltérés a konzervativizmus és minden más ideológia (különösen a liberalizmus, a marxizmus és a fasizmus) között.

Ez a különbség nem más, mint annak az elfogadása, hogy minden országnak, minden nemzetnek megvannak a saját hagyományai. És valóban: minden országban mást jelent konzervatívnak lenni, hiszen minden országban mások a konzervativizmus által megőrzendőnek tartott hagyományok.

Eközben a liberálisok, marxisták és fasiszták a világ minden pontján ugyanazt képviselik, és mindenhol ugyanazt az egy kaptafára készült megoldást akarják erőltetni. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének olyan elemei a konzervativizmusnak, amelyeket általánosan minden konzervatív képvisel, de e gondolkodás alapja mégis az egyes nemzeti kultúrák, hagyományok tiszteletben tartására épül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147304

Ajánljuk még a témában