Ázsia

Orbán: Kazahsztán Magyarország régi barátja

2019. április 23. 17:01
Keddi kazahsztáni látogatásáról Facebook-videót tett közzé Orbán Viktor.

Orbán Viktor kedden Kazahsztánba utazott.

Orbán Viktor emlékeztet rá, hogy Kazahsztán politikai életének új vezetése van és a látogatásnak az is célja, hogy megismerkedjenek a közép-ázsiai ország ország frissen kinevezett vezetőivel – írja a Magyar Nemzet.

„Kazahsztán Magyarország régi barátja” – mondja a videóban Orbán Viktor.

A kormányfő beszámolt arról is, hogy Kazahsztán után útja Kínába vezet, ahol szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor a világ legnagyobb gazdasági programjának világtalálkozójára.

Orbán Viktor a találkozó céljaként említette az Ázsia és Európa közötti összeköttetés megvalósítását. A miniszterelnök abban bízik, hogy ezt az összeköttetést sikerül úgy megvalósítani, hogy az útvonalak keresztül haladjanak Magyarországon, amely hazánkban további gazdasági növekedést, új munkahelyeket és sikeresebb magyar gazdaságot eredményezhet.

„Ennek a programnak az egyik legfontosabb eleme a Belgrád-Budapest vasútvonal mielőbbi megépítése”mondja a videóban Orbán Viktor.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Összekötnek minket az ott élő madjarok.

Még nem járt le a műszakod a DK-nál? Szólhatnál, hogy nyolcvanhoz közel azért már fárasztó egész nap beírni a gépbe azt, amit Gréczy tesz eléd.....

Ott is vannak Dobrevek és Gyurcsányok?

Jó utat, és sok sikert a tárgyalásokhoz.

Nagyon költői egy diktatúrát "feltörekvő demokráciának" nevezni.

Azt meg már ne is feszegessük, hogy a Vezérrel már csak az ilyen "feltörekvő demokráciák" állnak szóba, míg az igazi demokráciák már csak legyintenek rá...

Aztán ez mennyivel jobb, mint Putyin cár elvtárs??????

"...A demokrácia kialakítása azonban nem sikerült. 2007 júniusában a kazah parlament törvénybe iktatta, hogy Nazarbajev élete végéig gyakorolhatja a köztársasági elnök minden jogosítványát, joga van kijelölni utódját, mentelmi joga van és befolyása alatt áll a bel- és külpolitika. Nazarbajev cenzúrázta a sajtót a személyiségi jog védelmének önkényes értelmezésével, blokkoltatta az ellenzéki weboldalakat, betiltotta a vahhábita szektát. Tartományi kormányzóit személyesen nevezi ki. Az Amnesty International kritikája szerint Kazahsztánban elterjedt gyakorlat a statáriális tárgyalás, a halálos ítélet és rendkívül rossz körülmények uralkodnak a büntetés-végrehajtási intézményekben. Az európai országok ez okból nem teljesítik az elnöknek a kéréseit, amelyekben politikai ellenfelei kiadatását szeretné elérni. Kivéve Magyarországot, amelynek jelenlegi vezetése jó kapcsolatot tart fenn egyes diktatúrákkal. A baráti kapcsolat keretében 2017. július 23-án kiszolgáltatták Nazarbajev egyik ellenfelét, egy Jerzan Kadesov nevű üzletembert..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés