Nehéz helyzetben Kárpátalja is

Moszkal távozik, de nem tartja tragédiának Zelenszkij győzelmét

2019. április 23. 11:27

Kedden nyújtotta be lemondását a kárpátaljai magyarok mellett rendszeresen kiállt kormányzó.

A kormányzó hivatalos honlapján közzétett felmondás szövege szerint a jelenleg szabadságon lévő Hennagyij Moszkal önszántából kérte felmentését tisztségéből az államfőtől.

Hennagyij Moszkal, aki 2015 júliusától töltötte be a megyevezetői tisztséget, a vasárnap befejeződött ukrán elnökválasztás idején Porosenko kárpátaljai kampánytörzsét irányította. A megyében a választás mindkét fordulójában országosan a legalacsonyabb részvételt mérték, és mindkét alkalommal Volodimir Zelinszkij megválasztott ukrán elnök nyerte a voksolást.

Az uzhorod.net.ua ungvári hírportálon kedden megjelent interjújában Hennagyij Moszkal, aki az elmúlt években – sokszor Kijevvel is szembe menve – következetesen kiállt a kárpátaljai magyarság mellett, elmondta, nem tartja tragédiának az elnökválasztás eredményét. Szerinte a tragédiát a lakosság megalapozatlan elvárásai jelentik majd.

A kárpátaljai helyzettel kapcsolatban kifejtette, hogy nem emlékszik a jelenlegihez hasonlóan nehéz évre, hiszen a 76 százalékban dotált megye idén még alig kapott valamit a központi költségvetésből.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147194

Ajánljuk még a témában