Jó poén volt

2019. április 23. 14:27

Gál Mária
Népszava
Az orosz anyanyelvű Zelenszkij nem a nyugat segítségét kérte Putyin megfékezéséhez.

„Volodimir Zelenszkij ukrán elnökké választása több, mint az ukrán politikai elitnek kiosztott hatalmas pofon, egyben a nagyvilágnak is szóló üzenet – az ukrán lakosság nemcsak a szegénységbe és korrupcióba fáradt bele, hanem a háborúba, a forradalmakba, a szankciókba, az erőszakos nemzetállami törekvésekbe is, és tényleges, mielőbbi tárgyalásos rendezést akar.

A választóknak több mint 73 százalékát nem riasztotta el, hogy az orosz anyanyelvű Zelenszkij nem a nyugat segítségét kérte Putyin megfékezéséhez, hanem azt ígérte, hogy mielőbbi tűzszünet elérésére fog törekedni a szakadár területeken és ennek érdekében kész tárgyalni Putyinnal is. A rendezés alapjának a német-francia segítséggel 2014-15-ben tető alá hozott minszki megállapodásokat tekinti, amelyeket azóta sem ültettek át a gyakorlatba. Módosítani kell ezt a megállapodást, vissza kell szerezni a Donyec-medence lakóinak bizalmát, tényleges fegyvernyugvást kell elérni, ki kell fizetni a nyugdíjakat a szakadár területeken élő jogosultaknak, ki kell szabadítani a háborús foglyokat – fogalmazta meg e téren is prioritásait.

Ez pedig nagy újdonság, hiszen mindeddig Kijev nem volt hajlandó a szakadárokkal közvetlenül tárgyalni, nem érdekelte e terület lakóinak bizalma. Hogy mire megy a komikus a való világban, az rövidesen kiderül. Egyelőre, az őszi parlamenti választásokig mindenképpen béna kacsa lesz, de utána esélye lesz megmutatni, mennyire jó poén volt a megválasztása.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt tudják az ukránok, hogy tudnának együtt élni Moszkva anyácskával, de miért bíznák magukat Németországra, másokról nem is beszélve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés