Feljelenti a kormányt Dobrev Klára

2019. április 23. 12:13
A párt EP-listavezetője szerint 9 évvel a magánnyugdíj-pénztárak kivezetése után a magyar kormány kétszer is elismerte, hogy sosem fogják bevezetni az egyéni számlák rendszerét.

Kedden, a déli órákban tartott rövid sajtótájékoztatóján Dobrev Klára úgy fogalmazott: napokkal ezelőtt mind Rétvári Bence, mind Gulyás Gergely úgy nyilatkozott, hogy soha nem fogják bevezetni a 2010-ben megígért magánnyugdíj-rendszer alternatívájaként beharangozott egyéni számlarendszert, azaz szerinte a magyar kormány és Orbán Viktor tévesen hitegette a magyar embereket.

Ennek nyomán több millió ember veszítette el a magánnyugdíj-megtakarítását – jelentette ki. A pénzek sorsáról úgy fogalmazott: „Ezek gyakorlatilag eltűntek az állami rendszerben.” Szerinte ezekből épültek stadionok, presztízsberuházások – fogalmazott Dobrev Klára, aki kijelentette:  a Btk. egyértelműen fogalmaz, „aki mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, az csalást követ el”.

Az ügyben a Legfelsőbb Ügyészségen feljelentést fognak tenni, emellett azt is követelik a kormánytól, hogy kártalanítsák az embereket.

Összesen 178 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt pedig az alkalmazás igénybevételének a leírása olvasható.
https://static.onyf.hu/esz/prod/doc/felhasznaloi_utmutato.pdf

Kérdésem: Hogy kaphatott Dobrev Klára közgazdasági diplomát olyan logikával, mint amilyennel rendelkezik?

"Értsük már. hol van itt a kommunista átbaszás?"

Miazhogynagyonisértsük. A fejedben.

Ha ismernéd a nyugdíj-megállapítás menetét, akkor nem beszélnél zöldségeket.
Vajon ismered, hogy mit jelent a valorizáció fogalma?

Ami pedig a krumplit illeti. Ha valaki 1986 évben 100 kg krumplit vásárolt az infláció miatt ugyanazon összegért most csak kevesebbet tud vásárolni. Másként fogalmazva a pénz veszített az értékéből.
Kérdés: Hogyan számítod ki, hogy 1986-hoz viszonyítva, most mennyit kell 100 kg krumpliért fizetni?

Információ a nyugdíjszámításra
Hogyan kell kiszámítani a nyugdíjat 2018-ban?
https://www.nyugdijguru.hu/nyugdij/oregsegi-nyugdij/hogyan-kell-kiszamitani-a-nyugdijat-2018-ban

A gyengébbek kedvéért kétféle alapon lehet nyugdíjat szerezni.

Az állami kötelező rendszer az egyik, amely biztosítási alapon működik és garantálja a befizetések értékét.

A másik az önkéntes nyugdíjbiztosítás, amely befektetési alapon működik. Így még az is előfordulhat, hogy az infláció alatti hozamot tud csak biztosítani, vagy még a befizetett összeg egy része is elveszik. Az elmúlt időben erre is volt példa. A múltba pedig arra is, hogy a biztosító csődbe ment.

Olyan vagy, mint az elefánt. Nehezen tanulsz könnyen felejtesz.
Amit írtam, amire hivatkoztam, hol van abban, hogy nominálértéken kerül összeadásra? Sehol.
A kimutatás alapján pedig ki tudod számolni a kormányrendeletben foglalt évenkénti szorzók alapján a végösszeget. Ennek azonban csak akkor van értelme, ha valaki betölti a nyugdíj korhatárt, vagy lehetősége van előbb nyugdíjba menni.

Való igaz, hogy "a kamatos kamat számítása általános iskolai tananyag", mint ahogy az is; a biztosítási alapon működő befizetésnek semmi köze a kamatos kamat számításhoz.

A kamatos kamat számításának a befektetéshez van köze. Ilyen példáúl a több évre, évenkénti változó kamatra és a kamat tőkésítésével lekötött befektetés.

Akkor kampányoljon Dobrev Klára az Európai Egyesült Államokkal, ha a családi vállalkozásuknál nyugati bért fizetnek.

A Dobrev családi vállalkozásoknál már nyugati bérek vannak?

Több százezer közmunkás nyomására, érdekeik képviselete iránti elkötelezettségtől fűtve, Dobrev feljelentésre szánta el magát.

Elhatározta, hogy harcot kezd a proletariátus érdekében. Már az íróasztalán van egy Memorandum, amely javasolni fogja az EU teljes vertikumában érintett globális nagytőke - vállalatok intézmények, vállalkozások, üzletláncok, bankok - jövedelmeik egységes, ötven százalékos megadóztatását, s ezen források munkahelyteremtésre, szociális célokra történő fordítását.

Egyben kéri a kormányt, hogy az itt működő nagyvállalatok, üzletláncok tulajdonostól függetlenül - azonnal emeljék egységesen harminc százalékkal alkalmazottaik, dolgozóik fizetését. Továbbá kezdeményezni fogja a száz millió feletti ingatlanok után évi öt millió forint ingatlanadó bevezetését.

Klári átveszi Botka jelszavát, "Fizessenek a gazdagok!"

Klárika javasolni fogja, hogy a 90 után áron alul eladott, családi, baráti kapcsolatok révén tisztességtelenül megszerzett, vagyis bagóért kiárusított nemzeti vagyonról készüljön egy leltár. kezdeményezni fogja, hogy az ezen ügyletek során elkövetett szabálytalanságok, bűntettek, bennfentes üzletkötések felelőseinek bírósági eljárás alá vonására szülessen egy új, elévülés nélküli törvény. Vissza az állam tulajdonába a munkásőr üdülőket!

"1986 -ban befizettem 100 kilo krumpli árát"

Tudtad?
A sok krumplievés süketséget okoz.
Mikor voltál utoljára orvosnál?

"A nőimitátor megint nevetséges dolgot mondott."

Macskajaj. Megint elnyávogta magát.
Úgy látszik sokaknak teszik a macska hang, mert az IDEA felmérése szerint Dobrev Klára vezeti a szimpátia közvéleményt kutatást.

„aki mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, az csalást követ el”.

A Ferié már elévült, őt nem lehet feljelenteni. De ha te sokat
ugrálsz, még jó lehetsz egy büntetőügyre.

Feltört benned a DK-ás attitűd?

„aki mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, az csalást követ el”.
Legelőször is, a bíróságnak abban kell döntenie,
ha a magán-nyugdíjpénztárak életben tartásához a Magyar Államnak kölcsönöket kell felvennie, ezt az egész magyar társadalom fizeti vissza, azaz:
--- a M-nypénztárak költségeit az oda be nem lépők fizetik!!!
A Magyar Állam ezzel nyilvánvalóan több millió polgárának anyagi " kárt okoz, csalást követ el”."
--- Az is igaz, hogy korábban ígéret hangzott el a nyugdíjszámlák év végi egyenlegének személyre szabott elkészítéséről, amit a kormány nem tart be.
De a történet kiváltója, generátora, elindítója a M-nypénztárak létrehozása, az ismert és alkalmazott csalási-lopási pénzügyi gyakorlattal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés