Elfogadhatatlan a keresztények elleni terror

2019. április 21. 16:46

Miniszterelnökség
MTI-OS

A Hungary Helps Program végrehajtásáért felelős államtitkárság vizsgálja a sri lankai keresztények számára történő segítségnyújtás lehetőségét.

„Mély megrendüléssel és őszinte megdöbbenéssel értesültem a keresztényeket ért újabb terrortámadásról, amelyet Sri Lankán követtek el gyáva és aljas támadók három templomban. A húsvétvasárnapi misén résztvevő hívek között és három szállodában robbantottak bombát, kihasználva Krisztus feltámadásának ünnepét. A merényletekben eddig több mint kétszáz ember veszítette életét és több százan sérültek meg. Nem tudni milyen sebeket okozott ez az aljas tett a lelkekben, a másfél milliós sri lankai keresztény közösség lelkében. Szeretném együttérzésemet kifejezni az áldozatok hozzátartozóinak és a sérülteknek. 

Elfogadhatatlan, hogy miközben a keresztények a világ legüldözöttebb vallási csoportja, és a keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel, a nemzetközi szervezetek és az emberi jogi fórumok némán és cinkosan hallgatnak erről a tényről. Mint ismert, az Orbán-kormány 2016-tól elsőként indított kormányzati programot az üldözött keresztények megsegítésére. Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program végrehajtásáért felelős államtitkárság vizsgálja a sri lankai keresztények számára történő segítségnyújtás lehetőségét.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147114

Ajánljuk még a témában