Elfogadhatatlan a keresztények elleni terror

2019. április 21. 16:46

Miniszterelnökség
MTI-OS
A Hungary Helps Program végrehajtásáért felelős államtitkárság vizsgálja a sri lankai keresztények számára történő segítségnyújtás lehetőségét.

„Mély megrendüléssel és őszinte megdöbbenéssel értesültem a keresztényeket ért újabb terrortámadásról, amelyet Sri Lankán követtek el gyáva és aljas támadók három templomban. A húsvétvasárnapi misén résztvevő hívek között és három szállodában robbantottak bombát, kihasználva Krisztus feltámadásának ünnepét. A merényletekben eddig több mint kétszáz ember veszítette életét és több százan sérültek meg. Nem tudni milyen sebeket okozott ez az aljas tett a lelkekben, a másfél milliós sri lankai keresztény közösség lelkében. Szeretném együttérzésemet kifejezni az áldozatok hozzátartozóinak és a sérülteknek. 

Elfogadhatatlan, hogy miközben a keresztények a világ legüldözöttebb vallási csoportja, és a keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel, a nemzetközi szervezetek és az emberi jogi fórumok némán és cinkosan hallgatnak erről a tényről. Mint ismert, az Orbán-kormány 2016-tól elsőként indított kormányzati programot az üldözött keresztények megsegítésére. Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program végrehajtásáért felelős államtitkárság vizsgálja a sri lankai keresztények számára történő segítségnyújtás lehetőségét.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár”

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Talán mert most őket robbantották fel.

Szabad megemlékezni a keresztény áldozatokról?

A szentmise idején! Érted? Feltudod ezt fogni?

"Három pokolgép keresztény templomokban robbant, éppen a húsvéti mise idején, és a támadók célba vettek három, többségében külföldiek lakta szállodát is."

"A húsvétvasárnapi misén résztvevő hívek között és három szállodában robbantottak bombát, kihasználva Krisztus feltámadásának ünnepét."

https://hvg.hu/vilag/20190421_..

Belinkeltem neked. A robbanások a szentmise alatt történtek!
És olyan hotelekben, ahol a húsvéti ünnepekre jöttek az emberek.

Már pészah van. 2019. április 20-27.

Amikor a keresztényeket robbantják fel, nem a muszlimok felett fogunk sajnálkozni.

Ha még ezt sem tudod, akkor minek szólsz hozzá?

Jézust senki nem látta? :)))

Ez csak egy aberrált ember végkövetkeztetése lehet.

A robbantók ezzel a ceyloni turizmust is évekre tönkre tették és épp emiatt igazából nem tudjuk azt, hogy kik voltak az aljas támadók. Hosszú ideje durva, fegyveres ellentét van a szingaléz többség és a tamil kisebbség között, mindkettő elsősorban buddhista illetve hindu, de keresztények mindkét oldalon vannak, és egyikre sem jellemző ma az igazi brutalitás. Az képzelhető el, hogy az Ázsiában erősödő ISIS vagy Al-Khaida akarta az erejét megmutatni ezekkel a véres tettekkel beszervezve párat a helyi muszlimok közül (alig vannak).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés