Magyar megélhetési ellenzék

2019. április 21. 09:18

Fricz Tamás
Magyar Nemzet

A politika számukra lassan olyan, mint a drogfüggőknek a szer.

„Mivel világos és vállalható politikai elveik nincsenek, ezért egyedül azt nézik és azt figyelik, hogy milyen szövetségesi konstellációban, szavazói bázisa igényeinek való alájátszással, a párt szavazóinak az elhappolásával – vagyis ellopásával – tudnak képviselői mandátumokhoz jutni akár az európai parlamenti, akár az önkormányzati, akár az országgyűlési választásokon.

Ugyanis ma már jól láthatóan egyetlen céljuk maradt a politikai felszínen lebegéssel: a minél zsírosabb politikai állások megőrzése, ami létfontosságú, hiszen a civil élet számukra már vállalhatatlan opció. Érthetően: már régen vagy semmikor sem rendelkeztek/rendelkeznek olyan szakmai tudással, amely a polgári életben való karrierhez, érvényesüléshez nélkülözhetetlen.

Innen ered az, hogy a politika számukra lassan olyan, mint a drogfüggőknek a szer: nem tudnak nélküle (meg)élni. Kínos helyzet, nem vitás, és ennek komoly következményei vannak, amelyek azonban az egész magyar politikai és közéletre rossz hatást gyakorolnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147088

Ajánljuk még a témában