Gyurcsányék valóságkomédiája

2019. április 19. 11:14

Orbán János Dénes
Magyar Nemzet

Minden sikeres férfiú mögött áll egy erős nő.

„Minden sikeres férfiú mögött áll egy erős nő, szokták mondani. Gyurcsány Ferenc mögött kettő is áll: az anyósa meg a felesége. Előbbi a nagyszerű Apró Antal lánya, utóbbi az unokája.

Mint tudjuk, Apró Antal úgy alapozta meg azt a szellemi és anyagi örökséget, amelynek köszönhetően ivadékai nem kis befolyásra és vagyonra tettek szert, hogy minden aljas munkát bevállalt, amit a bolsevikok rábíztak, például ő jelentette be Nagy Imréék kivégzését, és az 1956-os forradalom – pardon: ellenforradalom – megtorlásában is buzgón segédkezett.

Sajnos 1978-ban a Szent Koronát is az ő mancsába nyomták az amerikaiak – személy szerint Cyrus Vance külügyminiszter –, mikor visszaadták nekünk. Remélem, a Nemzeti Múzeum valamelyik derék muzeológusa fertőtlenítette a szent ereklyét, és eltüntette róla Apró elvtárs enyves ujjlenyomatát.

Persze ­leánya meg unokája nem hibásak a klán kánjának ocsmány történelmi bűneiért, de azért bocsátassék meg nekünk, hogy nem tudunk teljesen elvonatkoztatni ettől a származástól, és hadd kételkedjünk abban, hogy az Apró-portán a nemzeti és a keresztény értékek szellemében nevelkedtek az apróságok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147036

Ajánljuk még a témában