Paks 2 ellentétes a nemzeti érdekkel

2019. április 18. 13:37

Ungár Péter
Facebook
A Fideszes kommentelők kedvéért: igen, a CEU-ra jártam. A DK-s kommentelők kedvéért: igen, édesanyám Schmidt Mária.

„Gulyás Gergely azt mondta ma Kormányinfón, hogy egyetért velem a Gyurcsány-kormány orosz kémügyével kapcsolatban. Használta a hazaárulás szót, erről stilisztikai vitákba nem szeretnék keveredni, mindenki maga gondolja végig melyik politikai közösségnek mekkora felsőssége van abban, hogy olyan a közbeszédünk állapota amilyen.

Gulyás Gergely felháborodása a Gyurcsány-kormány Oroszországhoz húzó politikája miatt ugyanakkor dermesztően cinikus. Oroszországot az Orbán-kormány a nemzeti érdekkel ellentétben természetes szövetségesnek tekinti. Nem tudunk olyan esetet mondani 2010 óta, amikor az Orbán-kormány megkísérelte volna, hogy Fideszes szavakat használjak, megállítani Moszkvát.

Paks 2 ellentétes a nemzeti érdekkel és nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Gulyás Gergely foglalkozzon ezzel. Gyurcsány Ferenc kémügye komoly dolog. De ezt azoknak van joga kritizálni, akik nem erősítettek rá a korábbi Moszkva-párti politikára.

(A Fideszes kommentelők kedvéért: igen, a CEU-ra jártam. A DK-s kommentelők kedvéért: igen, édesanyám Schmidt Mária.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 169 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Paks 2 ellentétes a nemzeti érdekkel"

Hazugság.

És a CEU-n belül az atomfizika szakra?

Itt most nem érdekel, hogy kinek a fia, meg hol tanult. Ne hazudozzon össze-vissza!

A politika természete már csak ilyen. Fél szemmel mindig a propagandára kell tekintettel lenni és muszáj egymást vádolni, ha megalapozott, ha nem. Ungár is politikus, Gulyás is.

A valódi kérdés az, hogy miben és mennyire ítélhető el Gyurcsány és Orbán orosz-politikája.

A Szilvási perről Bódis András írt bővebben. Tény, hogy a bíróság nem ítélte el Szilvásit és Galambost, tehát feltehetően nem volt ehhez elegendő bizonyíték. Ezek szerint arra sem volt, amit Bódis feltételez, hogy "a valóságban akár technikai támadás is érhette orosz részről az NBH-t". Akkor viszont miről beszélünk? Mi az ügy?

Oroszok magyar pszichológusok segítségével hazugságvizsgálatot végeztek a hivatalban a kiszivárogtatók kiszűrésére. Melyik az a kormány, amelyik nem folytatna vizsgálatot, ha ilyet tapasztal? Persze, hogy a nyugatiak idegesek voltak, amikor megtudták, hogy oroszok jártak egy NATO ország titkosszolgálati intézményében. Ez érthető, de nem bizonyíték semmire. Sokkal valószínűbb, hogy azok a bizonyos oroszok az Apró-Gyurcsány família bizalmasai voltak, mint Putyiné.

Természetesen ez így is "ügy", de inkább csak az Apró-Gyurcsány klán jelenlegi politikai játszmái fénytörésében. Hazudoznak, ahogy szoktak.

Az is csak feltételezés, hogy "putyinék" Gyurcsány tudtával és közreműködésével akarták volna megszerezni a MOL-t.

És itt jön a lényeg. A mindenkori magyar miniszterelnök nem teheti meg, hogy az oroszokkal ne próbáljon jó kapcsolatokat fenntartani. Ilyen energiafüggőség mellett ellenséges politikai viszony esetén az oroszok bármikor tönkretehetik a magyar gazdaságot. Szerencsére ez azért nem ilyen egyszerű, mert az oroszoknak is érdeke, hogy megvegyék tőlük az olajat és a gázt. De nem mindegy milyen feltételekkel.

Az igazi veszély nem ebben van, hanem abban, ha az orosz tőke tulajdont, befolyást szerez a magyar gazdaságban! A szocialista kormányok erre azért nem vigyáztak annyira, amennyire kellett volna. Orbánék felismerték, hogy ezt a veszélyt úgy lehet elhárítani, ha cserébe üzleteket kötnek az oroszokkal. Erről szólt a repülőgép- és metrószerelvény-"felújítási" üzlet és erről szól az atomerőmű-építés is. Mindegyikre szükségünk van. Akkor miért ne az oroszok csinálják, ha megfelelő áron teszik és cserébe megfelelő feltételekkel adják az olajat és a gázt, illetve felhagynak a burkolt befolyásszerzéssel.

A Fidesz-kormány orosz-politikája a magyar érdekeket szolgálja, a többi üres politikai zavarkeltés és propaganda.

Ugyanakkor egyelőre nincs okunk azt feltételezni, hogy a szocialista kormányok kiszolgáltatták volna az országot az oroszoknak. Ha lenne erre bizonyíték, már régen elővették volna. Nyilván sok múltba nyúló orosz kapcsolattal rendelkeznek, de ez még nem ok a hazaárulás feltételezésére. Gyurcsányról persze tudjuk, hogy ki, vagy inkább mi (pojáca, politikai kalandor, stb.), de azért nem mindenható azon az oldalon.

Ne reklámozzátok már ezt a kibaszott egybites mélysötét zöldpropagandát, ha ennyire fogalmatlanok vagytok a témában. Németország szénbányákat nyitott újra, és hőerőműveket üzemelt be, hogy pótolja az atomerőmű kapacitást. Cserébe megdrágult a villamosáram, és növekedett a CO2 kibocsájtás. Mi a faszom ebben a zöld, meg megújuló, meg környzeetvédő?

Ja, és Paks bővítését anno 2009-ben megszavazta az akkori kormánypárt, és a Fidesz is. Nincs itt semmi látnivaló. A zöld okoskodás meg a szokásos zéró hozzáadott értékű, zéró felelősséget vállaló "jóemberkedés".

Az utolsó "mélyművelésű" szénbányájukat, a Ruhr vidéken. A lignitbányászat marad, sőt, fokozták az importot. Mondom, hogy fogalmatlanok vagytok.

"Mi lehet a megoldás, ha az atom- és szénerőművek végleg kiesnek? A tanulmány szerint további gázerőműveket kellene építeni ahhoz, hogy az ellátás biztonságos legyen."

Nevetséges az egész. A szén helyett gázerőművek, hát ez még hagyján, bár nem egy CO2 kibocsájtáscsökkentő lépés. De hogy az atomot mi a fasznak szedték ki a mixből, arra nincs válasz. Semmi nem indokolja, kizárólag a zöldvoksok begyűjtése, ami ugye a legkevésbé sem szakmai indok.

Mindegy, lesz nekik importgáz, importszén, importáram. Boldogok a németzöld llkiszegények, mert övék lesz a legtöbb izé. Az önbecsapás?

Azt kéne tenni, amit Franciaország tesz. Telepakolta az országot atomerőművekkel. Röhögve teljesítik a CO2 kibocsájtási kvótákat, és közben még energiaexportőrök is.

Biztonsági kockázat? AZ! De nincs ideális megoldás. Rossz és rosszabb közül lehet választani. Ha gázerőművek lesznek nálunk is, az is orosz függőséget fog jelenteni, akár tetszik, akár nem.

Mondja egy francia lobbista.......

Az autópályákat, háztetőket le kellene fedni.
De szűkség van Paksra is.

Momentumos kommentelők kedvéért: igen, pár sör hatására #metooztam a momentumos srácot a sátrában.

A CEU-n nem tanítják Kirchhoff első törvényét. Pedig nem bonyolult.

"a germánok úgy befürödtek a "zöld faszsággal", hogy minden korábbinál magasabbra, 40 százalék fölé emelkedett tavaly a környezetbarát, megújuló forrásból előállított villamos energia aránya a németországi áramtermelésben..."

40% a fosszilis. 1000 millió tonna üvegházhatású gázt bocsátott a légkörbe tavaly csak Németország.

"decemberben be is zárták az utolsó szénbányájukat :) "

Újévre. Aztán kiheverték a Szilvesztert és január elején újranyitották.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés