Találkoztam Lukácsi Katalinnal

2019. április 18. 17:49

Orosz Mihály Zoltán
Facebook
Ritka és mindig felüdítő élmény.

„Tegnap személyesen is sikerült találkoznom egy valóban keresztény erkölcsi értékrendű, kiváló közéleti személyiséggel Lukácsi Katalinnal. Ma már ebben az álszent és hipokrita fideszes álkeresztény közéletben az ilyen tiszta, finom lelkű s a közjónak elkötelezett emberekkel való találkozás ritka és mindíg felüdítő élmény számomra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lukácsi értékes ember, hitelességre, őszinteségre, egyenességre törekvő keresztény. Gyümölcsei jellemzik a fát, tanítja Jézus. Jézust törekszik követni, nem világi bálványoknak szolgálni. Adott jellemzők többek szemében problémát képeznek, manipuláló, amortizáló, fals igazságokkal operáló, hangulatkeltő, ellenségkép kreálással bűvészkedő jelenünkben sokszor tükröt tartanak adott megnyilvánulások irányába. Ami sokak irányába zavarótlnyező, nem kevésszer próbálják őt amortizálni világi szándékok. Amelyek szintén saját gyümölcsöt képeznek, de már mások irányába.

Válaszok:
hhonor | 2019. április 18. 19:19

Jézus véleménye az elsődlegesen mérvadó a keresztény számára.

Ami meghatározó az ember kereszténysége szempontjából, hogy mennyiben szándékozik követni, mennyiben követi Jézust, tanításait, szándékait és lelkületét, életének minden percében. Ami mindenki irányába igazságot képez.

Az embernek épülése érdekében el kell gondolkoznia dolgokon. Mielőtt más szemében keressük a szálkát belenézünk-e Jézus tanítása szerint saját szemünkbe? Magunk mennyiben szándékozzuk követni Őt, napjaink minden percében? Mely megnyilvánulásaink mentek át akár ezen héten Jézus szűrőin s melyek akadtak fenn azokon? Milyen arányok képződtek?

Ha mások személyét próbáljuk lejáratni, amortizálni akár a politika, média, társadalmunk világában, ha tudatosan mások személye ellen kívánunk hangolni, ha még ezt azzal is tetézzük, hogy manipulatív eszközökkel próbálunk befolyásolni másokat, ezen szándékok és megnyilvánulások messze esnek Jézus szándékaitól, lelkületétől.

"Amikor az egész néphez szólt, ezt mondta: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét mindennap és úgy kövessen. Mert aki életét meg akarja menteni, elveszíti. Aki meg elveszíti értem az életét, az megmenti. Mert mi haszna van belőle az embernek, ha megszerzi akár az egész világot is, de maga elpusztul vagy súlyos kárt szenved? Aki ugyanis szégyell engem és tanításomat, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor majd eljön a maga és az Atya, meg a szent angyalok dicsőségében." [Lk 9,23-27]

"Lukácsi Katalin a katolikus katekizmusból idézett; például, hogy a homoszexuális cselekedetek belső természetük szerint rendetlenek. Ellentétesek a természetes törvénnyel. Nincs olyan eset, amikor jóváhagyhatók lennének, ugyanakkor így folytatta: Az én anyaszentegyházam, amelyhez hű vagyok, ezt tanítja, én ezzel nem mondhatok és nem is akarok ellentéteset mondani." [24.hu]

Lukácsi Katalin is ember, ahogyan magunk is. Nincs tökéletes ember közöttünk. A szándékainkat, megtermett gyümölcseinket viszont módunkban áll formálni.

Minden katolikus számára ami közös nevezőt kell, hogy képezzem: Jézus, a Szentírás, a katolikus tanítások, hittételek, ahol nincs mód válogatni. Egyben nem sprólhatja meg egyetlen katolikus, keresztény sem a megtérés útjára lépést, azok, akik komolyan gondolják hitüket, a folyamatos törekvést a csiszolódásra, épülésre.

Meghatározó a keresztény számára döntése, szándéka, törekszik-e mindig Jézus szándékai és lekülete szerint megnyilvánulni vagy sem. S ha elesik, fel kel-e s megindul-e tovább Jézus útján?

Válaszok:
hhonor | 2019. április 18. 20:41

Akár tegyük azt meg, folyamatosan, hogy politikusok, média megnyilvánulások, saját megnyilvánulásaink, akár ezen oldalon hozzászólásaink elolvasása során helyezzük oda adott személyek vagy magunk helyett Jézust s vizsgáljuk meg, adott megnyilvánulásokból visszaköszön-e Jézus lelkülete, azok összhangot képezhetnek-e Jézus szándékajval? Mi az ami összecseng az Ő általa képviselt úttal s hol kell csiszolni, változtatni dolgokon vagy éppen teljesen irányt váltani?

Pozitív, hogy Jézus szemében magunk nem versengünk egymással, magunk már ugyanazon oldalon állunk, s abban kell, hogy érdekeltek legyünk, mint Jézus, hogy mind többen épüljünk, Jézus irányába haladva, egymást támogatva, segítve.

Kit milyen szándékok vezetnek? Ismerjük-e pontosan azokat?

Tovább haladva, lehetne létjogosultsága akár annak is, hogy mások által leszólt, elítélt, megvetettekkel üljön egy asztalhoz a keresztény?

"Amikor Jézus továbbment, látott egy Máté nevű embert, amint ott ült a vámnál. Szólt neki: „Kövess engem!” Az felállt és követte. Amikor később vendégül látta házában, sok vámos meg bűnös jött oda, s Jézussal és tanítványaival együtt asztalhoz telepedett. Ezt látva a farizeusok megkérdezték tanítványaitól: „Miért eszik mesteretek vámosokkal és bűnösökkel?” Jézus meghallotta, és így válaszolt: „Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek. Menjetek és tanuljátok meg, mit jelent: Irgalmasságot akarok, nem áldozatot. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket." [Mt 9, 9-13]

Magunk hogyan cselekednénk Jézus helyében?

Valóban, a mérce ne is ember legyen:
http://szentiras.hu/
https://archiv.katolikus.hu/kek/

„Tegnap személyesen is sikerült találkoznom egy valóban keresztény erkölcsi értékrendű, kiváló közéleti személyiséggel Lukácsi Katalinnal. Ma már ebben az álszent és hipokrita fideszes álkeresztény közéletben az ilyen tiszta, finom lelkű s a közjónak elkötelezett emberekkel való találkozás ritka és mindíg felüdítő élmény számomra.”

LOL :))))

Mindez 5 perccel azelőtt, hogy ez a "kiváló közéleti személyiség", ez az egyáltalán nem "álszent és hipokrata", hanem "finom lelkű" Lukácsi amolyan sztálini lendülettel kiretusálta OMZ-t... :)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés