Kiutasították Izraelből a Human Rights Watch egyik vezetőjét

2019. április 18. 21:38
Omar Sakír, a Human Rights Watch (HRW) jogvédő szervezet vezetőjét az Izrael elleni bojkottmozgalom támogatásával vádolják.

A Neokohn értesülései szerint jeruzsálemi kerületi bíróság elutasította Omar Sakír, a Human Rights Watch (HRW) jogvédő szervezet izraeli és palesztin területekért felelős helyi vezetőjének fellebbezését kiutasítása ellen, akinek így két héten belül el kell hagynia az országot – jelentette a Háárec című lap.

A 2016 óta Izraelben élő, amerikai állampolgár Omar Sakír tartózkodási engedélyét azért vonták be tavaly májusban, mert a hatóságok szerint támogatja az Izrael elleni bojkottmozgalmat. Ügyvédei bejelentették, hogy az elutasítás ellen a legfelsőbb bírósághoz fognak fellebbezni.

Sakír tartózkodási engedélyét Árje Deri belügyminiszter vonta vissza „Izrael-ellenes tevékenység” vádjával. Deri a stratégiai ügyek minisztériuma által elfogadott irányelv alapján döntött, amely szerint kiutasítható, aki megosztja a Bojkott, Tőkekivonás, Szankciók (BDS) elnevezésű Izrael-ellenes mozgalom üzeneteit.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Helyes, Ujhelyit, Niedermüllert, Szanyit, Jávort is ki kellene tiltani az országból. Egy egészséges társadalom, mint Izrael, így reagál a mocskolódókra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában