Jobbos Soros?

„Példaképének” tartja Steve Bannon Sorost

2019. április 15. 11:41

„Soros nagyszerű munkát végzett” a civil szervezetekbe, kormányzatba és médiába beépülő szervezetek támogatásával – jelentette ki Steve Bannon. Donald Trump korábbi tanácsadója most egyfajta jobboldali Soros-hálózat felépítését tervezi Olaszországból kiindulva.

A The New Yorker nagyriportban mutatja be, mit csinál mostanában Steve Bannon. A korábbi Wall Street-i bankár és breitbartos médiaguru, Donald Trump korábbi kampány- és elnökségi tanácsadója és stratégája most egy ideje Európában igyekszik alternatív jobboldali közéleti hálózatot szervezni. Különösen a populistának nevezett pártokat szeretné egy platformra hozni. 

Most épp Olaszországban, egy Rómától másfél óra távolságban fekvő, 13. századi karthauzi kolostorban, Trisultiban igyekszik létrehozni egy akadémiát. Bannon célja a saját elmondása szerint az, hogy jobboldali választ adjon Soros György Nyílt Társadalom Alapítványára. Szerinte ugyanis „Soros nagyszerű munkát végzett” olyan szervezetek támogatásával, amik aztán beépültek a civil szférába, a kormányzatokba és a médiába.

„Kádereket képzett, és ezeknek a kádereknek óriási politikai hatalma van. Ebből a szempontból ő egy példaképem” – fogalmaz Steve Bannon.

A Trisulti-kolostor

A politikai guru most rövidebb vagy akár egy éves képzéseket indítana akadémiáján, változásra törekvő fiatalokat várva. A cél: média- és politikai hálózatok megalapítása.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/146764

Ajánljuk még a témában