Jobbos Soros?

„Példaképének” tartja Steve Bannon Sorost

2019. április 15. 11:41
„Soros nagyszerű munkát végzett” a civil szervezetekbe, kormányzatba és médiába beépülő szervezetek támogatásával – jelentette ki Steve Bannon. Donald Trump korábbi tanácsadója most egyfajta jobboldali Soros-hálózat felépítését tervezi Olaszországból kiindulva.

A The New Yorker nagyriportban mutatja be, mit csinál mostanában Steve Bannon. A korábbi Wall Street-i bankár és breitbartos médiaguru, Donald Trump korábbi kampány- és elnökségi tanácsadója és stratégája most egy ideje Európában igyekszik alternatív jobboldali közéleti hálózatot szervezni. Különösen a populistának nevezett pártokat szeretné egy platformra hozni. 

Most épp Olaszországban, egy Rómától másfél óra távolságban fekvő, 13. századi karthauzi kolostorban, Trisultiban igyekszik létrehozni egy akadémiát. Bannon célja a saját elmondása szerint az, hogy jobboldali választ adjon Soros György Nyílt Társadalom Alapítványára. Szerinte ugyanis „Soros nagyszerű munkát végzett” olyan szervezetek támogatásával, amik aztán beépültek a civil szférába, a kormányzatokba és a médiába.

„Kádereket képzett, és ezeknek a kádereknek óriási politikai hatalma van. Ebből a szempontból ő egy példaképem” – fogalmaz Steve Bannon.

A Trisulti-kolostor

A politikai guru most rövidebb vagy akár egy éves képzéseket indítana akadémiáján, változásra törekvő fiatalokat várva. A cél: média- és politikai hálózatok megalapítása.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát izé. Morálisan nem tartom igazán példaértékűnek Szarosgyuribái invazív stratégiáját.

Nyilván el sem olvasta a cikket...

Nekem teszik az ötlet. Tanuljunk sikeres ellenségeinktől.
Erkölcs? Amikor a nyakunkon a kés, az erkölcsösség nem feltétlenül a fő szempontunk. Persze, ha csak nem akarunk mártírok lenni, ami részemről nem cél. Eleink már régen kihaltak volna ha keresztény erkölcsi alapokon próbálják meg megállítani az oszmán törököket.

A tesóid epeömlést kaptak attól, hogy Bannon a Fehér Házban dolgozott.
És, hogy nincs háttérhatalom, arra bizonyíték: 2-3 hónap után mennie kellett.
Pedig Trump meg akarta tartani.
És akkor egy nevet mondtak neki a barátaid:
K-val kezdődik és ennedy-vel végződik.

Nagyjából hiteles a leírásod.
Sajnos, a történéseknek máris szenvedő alanyai vagyunk, ez a történet a máról is szól.
Pl.: nincs válasz, senki, hivatalos személy ezt a kérdést soha, sehol nem tette fel, pedig 100%-ban releváns, helyénvaló és válaszért kiált!
- Miféle felhatalmazás alapján fogadja Brüsszelben Timmermans, vagy Juncker a semmiféle tisztséget nem viselő George Sorost?
Az ilyesmikért normál világban főbelövés jár, rögtönítélő bíróság által.
Az EU-parlament, az EU-csúcstalálkozók estébék, a megszámlálhatatlan hírműsorok, médiatermékek pedig egyszerűen nem létezőként kezelik ezt a legfontosabb kérdést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés