Elemző: A DK programszerűen helyezkedik szembe a kormányzat álláspontjával

2019. április 15. 10:32

A DK stratégiáját úgy lehet összefoglalni, hogy a magyar társadalom 90 százalékának véleményével szembemenve, a maradék 10 százalék „szélsőséges érdekeit” próbálják képviselni – hangsúlyozta a Nézőpont Intézet elemzője.

A Demokratikus Koalíció (DK) kampánynyitó rendezvénye után elmondható, hogy EP-programjuk egyetlen eleme az, hogy – az európai uniós politikai térben is – a magyar kormányzat álláspontjával szembemenő érdekeket próbáljanak meg képviselni – vélekedett a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán hétfőn. 

Tóth Erik megjegyezte: ez abból is látszik, hogy a DK vasárnapi rendezvényén hosszasan bírálták Orbán Viktor miniszterelnököt, de egyáltalán nem beszéltek a párt programjáról. Meglepőnek nevezte, hogy a magát az európai egyesült államok elkötelezett hívének tartó párt nem tudott érdemi programpontokat felmutatni. 

Hangsúlyozta: a DK stratégiáját úgy lehet összefoglalni, hogy a magyar társadalom 90 százalékának véleményével szembemenve, a maradék 10 százalék „szélsőséges érdekeit” próbálják képviselni. Ez a politika annak az 5-7 százalék közötti szavazótábornak szól, amely annak ellenére is Gyurcsány Ferenc pártelnökre szavaz, hogy felmérések szerint ő a legnépszerűtlenebb politikus a rendszerváltás óta – fűzte hozzá.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/146757

Ajánljuk még a témában