Fehér négerek

2019. április 15. 07:20

Valósággá válna a balfék magyar ellenzék évszázados álma: világ emberei, egyesüljetek! Ott, ahol a négerré maszkírozott Gyurcsány Ferencné fogad majd benneteket a maga elképesztően fülbántó hangjával.

2019. április 15. 07:20
Dippold Pál
Dippold Pál
Magyar Hírlap

„A Magyar Állami Operaház Porgy és Bess előadásáról van szó. George Gershwin nevezetes zeneművét az előző évadban mutatták be Budapesten. Siker volt. Már csak azért is, mert feketék helyett fehérek szerepeltek benne. Amit a szövegíró, Ira Gershwin végrendeletében megtiltott. Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház vezetője tőle nem szokatlanul meghúzta azt a lépést a fekete-fehér sakktáblán, ami éppen magától értetődő egyszerűsége miatt korábban senkinek nem jutott eszébe. Arra kérte a Porgy és Bess magyar szereplőit, írásban nyilatkozzanak arról, hogy ők lényegében lelki négerek.

Az ezt elismerő szöveg így szólt: »Én, alulírott kinyilvánítom, hogy identitásomnak elválaszthatatlan részét képezi az afroamerikai eredet és tudat. Ezért is külön öröm számomra, hogy George Gershwin Porgy és Bess című operájában felléphetek.«

A tragikomikus eseménysor bereflektorozza azt a beteges liberális gondolkodásmódot és világképet, amely a sajátja mellett nem tűr meg más véleményt. Miféle indítékai lehetnek azoknak, akik nyíltan rasszisták, azaz bőrszínük alapján különbséget tesznek ember és ember között, és mindenféle gátlás nélkül kirekesztik a fehéreket Gershwin remekművéből? Ez talán még kórosabb, mint arról sikoltozni, hogy most éppen Magyarországon van diktatúra, kirekesztés, rasszizmus, és nálunk már összeomlott a jogállamiság.

A liberális lélekgyilkosok fentebb végigfuttatott logikája szerint a degenerált fajvédők akár a világunkat ma leginkább fenyegető migránsválságot is megoldani javasolhatnák. Hiszen, ha mindenki rokona mindenkinek, hát már miért ne fogadhatnánk be derék tömeggyilkos terrorista testvéreinket? Valósággá válna a balfék magyar ellenzék évszázados álma: világ emberei, egyesüljetek! Lehetőleg az európai egyesült államokban. Ott, ahol a négerré maszkírozott Gyurcsány Ferencné fogad majd benneteket a maga elképesztően fülbántó hangjával. És akkor George Gershwin kiugrik a sírjából, jókora kokit ad Dobrev Klára művésznőnek és bukott férjének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vadakat terelő juhász
2019. április 15. 11:52
Teljesen másról van szó mind amit a cikk sugall. Az Operaház a jogutód engedélye nélkül bemutatni a darabot. Minden esetben úgy lehet bemutatni egy darabot, ha a szerző vagy a jogutód engedélyt adott rá, ez esetben nem volt engedély az Operaháznak a darab bemutatására. Lényeges dolog, hogy a szerző vagy jogutód milyen kikötésekkel engedélyezi a darab bemutatását és azt mindenkinek tiszteletben kell tartania. A szerzőnek jogában áll bármilyen kikötéseket tenni darab bemutatásával kapcsolatban. A szerzőt jogdíj illeti meg, ha nincs szerződés akkor megteheti az
Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramir
2019. április 15. 11:17
Én elfogadom, ha a fehérek nem játszhatnak néger szerepeket, mint Othello, Porgy, stb., de akkor négerek se lehessenek Hamlet, Don Pedro, stb. !
kispufi
2019. április 15. 09:26
Ez egy kurva jó írás. Ajánlom a végét: "A kultúra világából kilépve ezek után bátran megakadályozhatjuk egyébként a jegesmedvék kipusztulását is. Egyszerűen áttelepítjük az Erdélyben elszaporodott barna medvéket az északi sarkkörre. Lesz ott móka, vidámság, kacagás, és a világ medvéi újra egyesülhetnek. Vagy megeszik egymást."
zakar zoltán béla
2019. április 15. 09:18
Jó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik