Szövetség

Novák Katalin: A Fideszt nagyra értékeli a Nemzetközi Demokrata Unió

2019. április 14. 12:45
Az IDU számára a Fidesz szövetséges, látják, hogy ugyanazokat az értékeket képviseli, például a demokráciát, a vallásszabadságot és a kereszténység védelmét – mondta Novák Katalin vasárnap.

A Fideszt egyik legsikeresebb tagpártjának tartja a középjobb és jobboldali pártokat tömörítő Nemzetközi Demokrata Unió (angol rövidítéssel IDU) egymást követő három kétharmados választási győzelméért – mondta vasárnap Novák Katalin Chiléből telefonon az MTI-nek az IDU kétnapos kongresszusát követően.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta: szó esett a konferencián arról is, hogy mi zajlik az Európai Parlamenten belül az Európai Néppártban. Elhangzott, hogy az IDU számára a Fidesz szövetséges, látják, hogy ugyanazokat az értékeket képviseli, amelyeket az IDU is sajátjának tart, így a demokráciát, a vallásszabadságot, a kereszténység védelmét, családügyben a hagyományos, konzervatív értékek oltalmát.

Novák Katalin tájékoztató felszólalásában kitért arra, hogy Magyarországon – szavai szerint – létrejött egy olyan ellenzéki szövetség, amelyben összeállt a szélsőjobb és a baloldal, és ez olyan jelenség, amelyet mindenki  aggodalommal figyel, hiszen – mint mondta – „nyíltan antiszemita politikai erők már a baloldallal szövetkeznek csak hogy hatalomhoz tudjanak jutni”.

Solorvalo parlamenti képviselő, akinek gyalog kellett átszöknie hazája és Kolumbia határán, hogy aztán onnan Santiagóba utazva részt vehessen a konferencián és első kézből számolhasson be arról, mennyire aggasztó a helyzet Venezuelában. Az államtitkár elmondta még, hogy egy panelbeszélgetésen megvitatták a chilei nők helyzetét, esélyegyenlőtlenségi problémáit, és megtudta, hogy a chilei kormány épp mostanában kezd a családpolitikával  intenzívebben foglalkozni. Novák Katalin ismertette a magyar intézkedéseket, melyek célja, hogy harmónia szülessen hivatás és családanyaság között.

(MTI)

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor megláttam a címet, mondtam magamban: majd Csunyatáp megmondja, hogy ki mit értékel, és mennyire!
Idekattintottam, és láss csodát, itt volt elsőként! :))

"Demokratikus mi?"

Persze Robur.

Pl. idézet 2005-ből:
" Újhelyi István MSZP-alelnök szerint Orbán antiszemitizmusa abból látszik, hogy amikor Friderikusz megkérdezte tőle műsorában, hogy az-e, öt másodpercet gondolkodott, mielőtt válaszolt volna."
(mancsnarancs2005)

( " -Egy demokrata nem lehet antiszemita." )

"ez a libuska kozvetlen felelos a mostani tatarjaras merteku magyarsag csokkenesert...."

Mértéktelenül hazug állítás. Te senkit ne propagandistapatkányozz le. TE még kúrcsányit se.

A tatárjárásmérték és ráadásul hogy abban eme nőszemélynek
közvetlenfelelősségét láttatod , mindezek az általam kiemelhető állításaid az eszelős dühh szülte mértéktelen túlzásaid. Nincs miért KSH adatokat kontraelemeznem.

A gazdasági fellendüléseel a 2008-ban padlóra küldött lakásárak így-is úgy is drasztikusan emelkedtek volna, CSOK nélkül is, mivel a 2010-15 körül még a román lakóingatlan árszint is magasabb volt a miénknél. A mostani árak is csak a közép-európai (V4) szinthez zárkóznak el, a cseh ingatlanárak 2,5x magasabbak a mieinknél, és a szlovák, lengyel szintek is magasabbak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés