A „médiahősök” kiteregetett magánélete

2019. április 14. 14:27

Kondor Katalin
Magyar Hírlap

Mi közöm van ahhoz, milyen volt neki a szex, mikor még férfi volt, s milyen most, amikor már nem az?

„Bizonyíték erre sok van, de ami igazán feltűnő, számos – külföldi tulajdonú, de magyar mutációban is megjelenő – női és divatlap is kitüntetett figyelemmel foglalkozik a mássággal. E lapok hatását a fiatalokra kár lenne tagadni. Ha »lebulvároznánk« ezeket az újságokat, lenne ám ribillió! Hogy képzelünk ilyet, amikor ők modern értékeket képviselnek? Azt bizony! Ugyanis nem volt olyan példányuk az elmúlt hónapokban, amely ne foglalkozott volna a nemüket megváltoztató emberek nehéz, leginkább hősies sorsával.

Hogy miért is hősök ők? Hát mert például vállalták a költséges és nyilván kellemetlen nemüket átalakító műtéteket. Na és? Mi közünk ehhez? Hányan és hányan kénytelenek sajnos súlyos betegségek miatt nagy kockázatú, akár szervátültetéses műtéteket is vállalni, sokszor éppen azért, hogy ne hagyják árván gyermekeiket. Őróluk alig-alig olvasunk. Bezzeg a »mások« még címlapra is kerülnek ezekben az ízig-vérig álliberális lapokban. Pusztán azért, mert férfiból nővé változtatták magukat, ugyanis úgy érezték, hibás a testük, amit műtéttel kell kijavítani. És ez megtörtént. Úgyhogy végre – idézem egyiküket – kiteljesedhetett és úgymond önazonos lehet.

Ezzel sincs semmi baj. Csakhogy nem értem, mi közöm van az illetőről szóló terjedelmes cikkben ahhoz, milyen volt neki a szex, mikor még férfi volt, s milyen most, amikor már nem az. Még arra is jut idő, azaz hely a papíron, hogy megtárgyalják, ma már végre vannak meleg karakterek a filmekben és a rajzfilmekben is. Erre mondom én megint, na és? Vannak. Látjuk. Akkor sincs közöm ahhoz, hogy valaki, aki úgymond „más”, és pusztán ezért a tulajdonságáért legyen „sztár”. Ráadásul, a riporter még azt is megkérdezte tőle, vannak-e politikusi ambíciói. Hogy miért tette fel a kérdést, az a cikkből nem derül ki. Meglehet – részben a fentiekből következően – hogy a politikai ambíciók kiélésében bizonyos helyeken előny, ha kiteregeti életének másra nem tartozó titkait?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/146722

Ajánljuk még a témában