Fejlesztés

Egymillió fővel növeli a népi milícia létszámát Maduro

2019. április 14. 10:57

„Puskáitokkal vállaitokon legyetek készek megvédeni a szülőföldet, szántsatok barázdát és ültessetek, hogy a közösség, a nép élelemhez juthasson” – mondta a venezuelai szocialista vezető a milícia tagjainak Caracasban.

Nicolas Maduro venezuelai elnök helyi idő szerint szombaton bejelentette, hogy csaknem egymillió fővel növeli a népi milícia létszámát az év végéig. A közvetlenül az államfő irányítása alatt álló milíciának jelenleg valamivel több mint kétmillió tagja van, Maduro ezt tervezi hárommillióra növelni. A félkatonai szervezetet Hugo Chávez néhai venezuelai elnök alapította 2008-ban a biztonsági erők kiegészítéseként.

Maduro arra buzdította a milícia tagjait, hogy vegyék ki részüket a mezőgazdasági termelésből. Az élelmiszer- és gyógyszerhiány miatt több mint hárommillió venezuelai hagyta el hazáját az elmúlt években.

„Puskáitokkal vállaitokon legyetek készek megvédeni a szülőföldet, szántsatok barázdát és ültessetek, hogy a közösség, a nép élelemhez juthasson” – mondta a szocialista vezető a milícia tagjainak Caracasban.

A hadsereg egyelőre továbbra is hűségesen támogatja Madurót az ellenzéki többségű, hatalmától megfosztott parlament vezetőjével, Juan Guaidóval szemben, aki januárban Venezuela ideiglenes elnökének kiáltotta ki magát. Guaidó amnesztiát ígért a mellé álló katonáknak. A fiatal politikust – akit Maduro az Egyesült Államok bábjának tart – több tucat ország ismerte el.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/146710

Ajánljuk még a témában