A migránsok mellett tüntettek Ausztráliában

2019. április 14. 9:39
A helyi muszlim közösség vezetésével több százan tüntettek Canberra központjában a kormány bevándorlásellenes politikája ellen.

Ezrek tüntettek a szigorú ausztrál bevándorlási politika ellen a szigetország több városában vasárnap.

Több mint ezren gyűltek össze Canberra központjában a helyi muszlim közösség vezetésével. A tiltakozók azt követelték, hogy a kormány vessen véget annak a széles körben bírált gyakorlatnak, amely szerint a tengeri úton érkező migránsok nem léphetnek ausztrál területre menedékjogi eljárásuk lezárása előtt. Ezeket az embereket 2013 óta Naurun és a Pápua Új-Guineához tartozó Manuson tartják fogva.

„Ebből elég” – mondta Katherine Rainger, az anglikán egyház illetékese a canberrai megmozduláson. „Véget kell vetni annak, hogy határozatlan ideig fogva tartjuk azokat, akik nem követtek el semmiféle bűncselekményt” – tette hozzá.

Hasonló tüntetésekre került sor Sydneyben, Melbourne-ben, Brisbane-ben, Perth-ben, Wollongongban és több kisvárosban. Hivatalos adatok szerint jelenleg 915 menedékkérő és menekült él Naurun és Manuson.

(MTI)

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi gatolja oket benne hogy meghivolevelet allitsanak ki vizumhoz a barataiknak? Hogy mas faszaval szeretik csak verni a csalant?

Tévedsz. Az ausztrál adófizetők pénzén. Az államnak sehol sincs pénze. Az adófizetőknek van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés