Hétfőn jelenthetik be, hogy 2020-ban Budapestről indul a Giro d'Italia

2019. április 13. 9:42
Ekkora léptékű sporteseményt nem mindennap rendeznek Magyarországon.

Immár biztos, hogy 2020-ban Budapestről indul a nagy háromhetes kerékpáros-körversenyek egyike, a Giro d'Italia; az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda tájékoztatása szerint a hivatalos bejelentés hétfő délután történik majd meg – írja a szombati Népszava.

A cikk ismerteti, hogy ekkora léptékű sporteseményt nem mindennap rendeznek Magyarországon, még úgy sem, hogy várhatóan a huszonegyből „csak” három szakasz lesz majd Magyarországon. Az eseményt évről évre óriási érdeklődés övezi: 2018-ban 198 országban volt látható a verseny. Világszerte másmás csatornákon követhetők a szakaszok: Olaszországban a Rai a jogtulajdonos, míg Magyarországon és számos európai országban az Eurosport sugározza az eseményeket.

A korábban közzétett számok azt mutatják, évről évre egyre többen kíváncsiak a Giro d'Italiára. Két éve az azt megelőző 15 esztendő rekordnézettségét érte el az Eurosport: a drámai zárószakaszt, amikor Tom Dumoulin 53 másodperces lemaradásból visszatornázta magát az első helyre, mintegy 4,8 millióan kísérték figyelemmel a csatornán Európa-szerte.

(MTI)

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Tour rajtolt már Írországból is, ez nem lenne probléma, de a jelen politikai környezetben valószínűleg nem fog tőlünk indulni. Valahogy kibírjuk.

Köszönjük Demszky úr!

Idióta... az ún. Jobbik TÁMOGATTA az olimpiát, csak szólok.

Persze, ma már mindent kiretusálnátok a történelemből.

Szebb DK-Jobbik-Momentum-MSZP-koalíciót!

(Ja, és a Giro mint "huszadrangú esemény?!? Idióta...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés