Hétfőn jelenthetik be, hogy 2020-ban Budapestről indul a Giro d'Italia

2019. április 13. 09:42

Ekkora léptékű sporteseményt nem mindennap rendeznek Magyarországon.

Immár biztos, hogy 2020-ban Budapestről indul a nagy háromhetes kerékpáros-körversenyek egyike, a Giro d'Italia; az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda tájékoztatása szerint a hivatalos bejelentés hétfő délután történik majd meg – írja a szombati Népszava.

A cikk ismerteti, hogy ekkora léptékű sporteseményt nem mindennap rendeznek Magyarországon, még úgy sem, hogy várhatóan a huszonegyből „csak” három szakasz lesz majd Magyarországon. Az eseményt évről évre óriási érdeklődés övezi: 2018-ban 198 országban volt látható a verseny. Világszerte másmás csatornákon követhetők a szakaszok: Olaszországban a Rai a jogtulajdonos, míg Magyarországon és számos európai országban az Eurosport sugározza az eseményeket.

A korábban közzétett számok azt mutatják, évről évre egyre többen kíváncsiak a Giro d'Italiára. Két éve az azt megelőző 15 esztendő rekordnézettségét érte el az Eurosport: a drámai zárószakaszt, amikor Tom Dumoulin 53 másodperces lemaradásból visszatornázta magát az első helyre, mintegy 4,8 millióan kísérték figyelemmel a csatornán Európa-szerte.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/146689

Ajánljuk még a témában