Simicskó: Fontos, hogy minél többen álljanak ki Orbán Viktor programja mellett

2019. április 11. 12:57
Országosan pedig több mint 2 millió aláírás összegyűjtése a cél – jelentette ki Simicskó István, Újbuda parlamenti képviselője.

Már több ezren támogatták aláírásukkal Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját a bevándorlás megállítására, és fontos, hogy minél többen álljanak ki a kormányfő politikája mellett – mondta Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten újságíróknak.

Újbuda parlamenti képviselője a Fehérvári úti vásárcsarnok előtt – az EP-kampány keretében – felállított aláírásgyűjtő standoknál azt mondta: ha minél több magyar ember aláírja a támogató ívet, az azt mutatja Brüsszel felé, hogy „igenis van erőnk, van elképzelésünk”, és van egy más politika, amely a keresztény értékek megtartását és a családok támogatását képviseli, nem pedig a bevándorlást. 

Hozzátette: már most több ezer aláírás gyűlt össze, és a standoknál azt tapasztalják, hogy az emberek többsége támogatja ezt a politikát, látják Európa kihívásait, és azt is, hogy Magyarországnak ebben milyen szerepe, küldetése van.

Simicskó István az MTI-nek elmondta: választókerületenként 20 ezer aláírást szeretnének gyűjteni, országosan pedig több mint 2 millió aláírás összegyűjtése a cél.

Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz EP-választási programját bemutató rendezvényen, április 5-én hirdetett hétpontos programot a bevándorlás megállításáért. Eszerint a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak, egyetlen ország sem lenne kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére, és senkit nem engedhetnének be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül. 

Orbán Viktor szorgalmazta azt is, hogy szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot, Brüsszel pedig ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit. Végül követelte, hogy Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát, és bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hűha, 2 millió aláírás? Az a lakosság egyötöde, de jó munkával lesz az még az egyhatoda, egyhetede, sőt akár az egytizede is!
(szemelvény Szaniszló Ferenc munkásságából...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés