Kásler Miklós: Nem érdemes találgatni, ezt a változást végigvisszük

2019. április 10. 16:08

A magyar nemzet, a teljes ágazat az egészségügy megújulását várja, körvonalazódik már, hogy mit szeretnének, és az emberek is érzik már a változásokat – mondta Kásler Miklós szerdán.

Ma mindenki az egészségügy megújulását várja, a kormány pedig minden segítséget megad ahhoz, hogy új egészségkultúra alakuljon ki Magyarországon – mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Egerben.

Kásler Miklós a Magyar Kórházszövetség XXXI. kongresszusát megnyitva kijelentette: nagyon szerencsés pillanatban ült össze most a szervezet közgyűlése, mert a magyar nemzet, a teljes ágazat az egészségügy megújulását várja, körvonalazódik már, hogy mit szeretnének, és az emberek is érzik már a változásokat.

A miniszter közölte: a múlt hét végén lezárták a népegészségügyi program előkészítését. Ehhez a kormányzat egy dolgot tehet hozzá, a támogatást: a műszereket, az eszközöket, a finanszírozást. Az egészségügyi kormányzat pedig változásokat kezdeményezhet az alapellátásban, a sürgősségi ellátásban, más területeken – tette hozzá.

Kásler Miklós bejelentette: a teljes finanszírozási rendszer átalakítására készülnek. „A változások érdeksérelemmel járnak, vágyakat, találgatásokat szülnek. Nem érdemes találgatni, ezt a változást végigvisszük” – fogalmazott a miniszter. Hozzátette: a változások azonban nem a kormányon múlnak elsősorban. „Sokkal több múlik az egészségügyben dolgozókon, kiváltképp az orvosokon” – mondta, hangsúlyozva: mindennek az alapja a munka és az elszántság.

A Magyar Kórházszövetség közgyűlése a konferencia megnyitóját megelőzően tisztújítást tartott. A szövetség új elnökévé Ficzere Andreát választották. A háromnapos rendezvényen csaknem ezer kiállító vesz részt.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/146515

Ajánljuk még a témában