LMP-Jobbik: Elkeserítő látni, hogy az MSZP megosztja az ellenzéket

2019. április 6. 18:16

„Sajnáljuk, hogy a kapzsiság győzött az elvek felett” – olvasható az LMP, a Jobbik és a Sétáló Budapest közös sajtóközleményében, amelyben elkeserítőnek nevezik, hogy a Momentum részt vesz az MSZP,a DK és a Párbeszéd budapesti összefogásában.

A Jobbik és az LMP budapesti elnökei, illetve a Sétáló Budapest csapata szomorúan veszi tudomásul, hogy Budapesten az MSZP tudatosan az ellenzék megosztására játszik – olvasható a két pár és a mozgalom közös sajtóközleményében azzal kapcsolatban, hogy az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum szombat délután bejelentette: a legtöbb budapesti kerületben közös polgármester-jelöltet indítanak.

A közlemény hozzáteszi: „Nem beszélnek programról, nem egyeztetnek Budapest jövőjéről, hanem kizárólag pozíciókkal seftelnek. Ezzel ellehetetlenítik a teljes ellenzéki együttműködést.”

Az LMP és a Jobbik szerint „a ma bemutatott polgármesterjelöltekkel és a mögöttük álló pártszövetséggel nem lehet leváltani a Fideszt, hiszen éppen ők okozták kétharmadot, és számos esetben a mai napig helyi szinten kollaborálnak a narancsuralommal. Ez a megállapodás nem a változást és nem az ellenzéki győzelmet szolgálja, hanem a parkolási maffiát és a korrupt szocialista világ túlélését.”

Mint írják: „elkeserítő látni, hogy ebben részt vesz a Momentum. A harminc évet nem lehet leváltani az olimpiát megszavazó Karácsonnyal, a zuglói parkolási botrányt eltagadó Horváth Csabával, az MSZP-vel és a DK-val. Azt gondoljuk, hogy a Momentum szavazói centrum szavazók, azt gondoljuk, hogy a Momentumnak a centrum pártokkal kellene együttműködnie, ahogy erre vidéken számtalan példa van. Sajnáljuk, hogy a kapzsiság győzött az elvek felett.”

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/146308

Ajánljuk még a témában