Értem a rendszert, ezért indultam el ellene

2019. április 5. 8:16

Puzsér Róbert
Facebook
Tarlós István szerint nem vagyok elég jártas a politikában, ezért alkalmatlan vagyok a városvezetésre. Így fogalmaz: „azt sem mondom, hogy rosszat akar, csak nem érti a rendszer működésének a dallamát sem”.

„Főpolgármester úr!

Értem a rendszert, ezért indultam el ellene. Jól ismerem a rendszer működésének a dallamát – erre fosztotta ki az országot előbb az MSZP, aztán a Fidesz. Eszemben sincs ennek a rendszernek a részévé válni, eszemben sincs ezt a dallamot fújni, hogy a férgesült politikai osztály – főpolgármester úrral az élcsapatban – alkalmasnak találjon. Szét akarom verni ezt a rendszert, vagy semmi keresnivalóm a politikában. Azt a rendszert, ahol főpolgármester úr az építőipari és autóslobbit meg Orbán Viktor bűnszövetkezetét szolgálja, szét kell verni.

Szét akarom verni úgy, hogy a főpolgármester úr rá se ismerjen, hogy azt érezze, ez már egy olyan világ, ahol semmi keresnivalója: ahol nem politikusok foglalják el a szakmai pozíciókat, ahol Budapest főpolgármestere és Zugló polgármestere meg a mögöttük álló két utódpárt, az MSZP meg a Fidesz nem üzemeltet közösen parkolási maffiát. Olyan rendszert akarok, ami nem üldözi, hanem segíti a hajléktalanokat, ami nem visel háborút a fák ellen, ami nem szerelmes a vasbetonba meg a térkőbe, ami nemcsak az autókkal közlekedő gazdasági elitet, hanem valamennyi budapesti érdekeit képviseli. Olyan városban akarok élni, amelynek Bécs, Koppenhága és Sevilla a referenciája, nem Sanghai, Mumbai vagy Nyizsnyij Novgorod.

A temetők parcellái tömve vannak pótolhatatlan emberekkel, a történelemkönyvek lapja meg olyan történetekkel, amikor az emberek kezükbe vették a sorsukat. Ön is ennek köszönheti a karrierjét, főpolgármester úr: ha nincs rendszerváltás, egy városvezetési tapasztalat nélküli mérnök nem lehetett volna az SZDSZ polgármestere. Nemcsak a városvezetéshez nem értett, de a kommunikációhoz sem, és piaci tapasztalata sem sok volt, de azért viszonylag jól megállta a helyét. Azért jelzem, hogy főpolgármester úrral ellentétben én nem üldözném el a legtehetségesebb munkatársamat puszta féltékenységből, csak mert helyettem neki hálásak a budapestiek.

Ön valóban sokkal jobb műszaki ember, mint én, de e téren nem is áll szándékomban versenyezni. Ön problémamegoldóként hivatkozik magára – én viszont a városnak nem a gondnoka, hanem a gazdája kívánok lenni, aki víziót, arculatot és identitást ad Budapestnek, aki megköveteli az apparátuson és a pártokon, hogy szembenézzenek az elszabadult ingatlanárakkal, hogy szüntessék meg a város vízfejűségét, hogy új városközpontokat létesítsenek, és hogy a budapesti levegő belélegezhető legyen. Ön problémákat old meg, ezért a problémákat keresi. Ön valóban problémamegoldó – és épp a problémákra fókuszálásának szűklátókörűsége teszi alkalmatlanná arra, hogy Budapestet a huszonegyedik századba vezesse. Én egy zöld, emberi léptékű, szolidáris és tolvajlásmentesen működő Budapestért szállok harcba. Nem problémákat keresek, hanem azt az utat és azokat a szakembereket, melyek ehhez a fejemben létező Budapesthez elvezetnek. A fővárosiak érdekében remélem, hogy a problémamegoldás fél év múlva a perspektívák meghódításának adja át a helyét. Nyugalom, főpolgármester úr, a problémák is meg lesznek oldva: felveszünk egy jó városmenedzsert a feladatra – talán olyan is akad, aki nem a maffiát fedezi.

Üdvözlettel: Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem, Robi! Ha értenéd, nem indultál volna.
(Most már mindegy, elcseszted.)

Robi, de azért van olyan probléma, amelynek a javára akár visszalépni is hajlandó lennél, igaz?

Dehogy indultál, főpolgármester-jelölt-jelölt...

Annyi a szereped, hogy Budspesten a te személyeden keresztül állítják be a neo-Jobbikot és az LMP-t az MSZP/DK-s jelölt - jelen esetben az általad vicces módon szakmányban szapult - KariGeri mögé.

És hát tudjuk, hogy NEM lesz jelölt.
Sőt a napokban már többször arról beszélt, hogy formalisan is Karácsony javára fog visszalépni, azaz nyíltan a Karácsonyra való szavazásra fogja buzdítani a híveit...

Ennyit Puzsérról és a szájtépéseiről.

Az "Apu" performanszain olyan cirádákat ereszt el en bloc "a nyuggerekről", hogy már az egy kincsesbánya lenne, ha élesbe fordulna a kampány.
:)))

De nem fog, mert KariGeri a kvázi hivatalos összellenzéki jelölt. Puzsér csak zavaró tényező egy kis ideig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés