Főpolgármester

Tarlós István rendet tenne a bulinegyedben

2019. április 2. 13:28

A főpolgármester az Inforádióban beszélt arról, hogy új szabályok jöhetnek a bulinegyedben.

„Mégsem a Margitszigeti Atlétikai Centrumban rendezik az őszi öttusa-világbajnokságot”jelentette be Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában.

Beszélt arról is, hogy emelkedik a kulturális tao összege és új szabályok jöhetnek a bulinegyedben. „Változás lesz a szeptemberi öttusa-világbajnokságon” – közölte Tarlós István. A főpolgármester kifejtette, hogy támogatja a sportot, de azt nem tudja támogatni, hogy a Margitszigeten, a volt Úttörő Stadion közepén egy külön medencét építsenek fel, miközben nagyon közel van a Hajós Alfréd Sportuszoda. „Egyik fél sem enged, és úgy néz ki, hogy végül a Nemzeti Lovardában lesz a világbajnokság” – tette hozzá.

A futóversenyekről elmondta, hogy a kiemelt három-négy viadalnál több a jövőben nem lesz a fővárosban, és ezt a budapestiek többsége is támogatja. Tarlós István leszögezte: amíg ő a főpolgármester, többé nem lesz Red Bull Air Race Budapest egén.

Az Arénéban elárulta azt is, hogy tart az egyeztetés a Fidesszel arról, hogy a főpolgármester a budapesti rendőrfőkapitány véleménye kikérésével a bulinegyedben botrányt és veszélyt előidéző szórakozóhelyeket egyik napról a másikra bezárathassa.

A főpolgármester közölte azt is, hogy 500 millió forinttal, több mint 3,5 milliárd forintra bővül a tizenegy önkormányzati fenntartású budapesti színház idei évi taotámogatása.

(Inforádió)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/146008

Ajánljuk még a témában