Ne bántsd a magyart!

2019. április 2. 16:57

Surján László
Felvidék.ma
Miért is nem zárták ki a Fideszt azon az ülésen?

„Figyelve Webernek a »jegelős« néppárti szavazás utáni nyilatkozatait, feltehetjük a kérdést, hogy miért is nem zárták ki a Fideszt azon az ülésen? A Néppárt csillaga leáldozóban van. Olyan hagyományosan erős néppárti vezetéssel rendelkező országokban, mint Franciaország, Spanyolország, Olaszország, a néppárti tagpártok ellenzékben vannak.

Esélyeiket a néppárti marakodás, bomlás rontja, még akkor is, ha a szavazók európai választásokon is belpolitikai döntést hoznak. Nekik csak púp volt a hátukra ez a vita, s ha már kitört, a döntés halasztása volt a legjobb megoldás. Ideértem még a kizárás kezdeményezőit is: ez a magyarázat arra az elsöprő szavazati arányra, amit a néppárti elnökség és a Fidesz közös javaslata kapott.

De tegyük fel fordítva is a kérdést. Miért nem lépett ki a Fidesz a támadás hírére, illetve miért nem lép most, Weber otromba és buta kijelentése után? A válasz egyszerű. A Fidesz – joggal – úgy véli, hogy a néppárt eredeti programját és értékeit hitelesebben képviseli, mint azok, akik támadják. Érdemes bent maradnia a szervezetben, amíg esély van arra, hogy a néppárt újra önmagára talál. A három bölcs, akinek tárgyalnia kell a Fidesszel, alkalmas arra, hogy velük a néppárt valódi értékeiről lehessen vitázni, s talán el lehet érni, hogy legalább ők megértsék, hogy a mi térségünknek mik azok a sajátos vonásai, amelyek a négy évtizedes proletárdiktatúrából fakadnak.

Mi, választópolgárok ebbe a vitába nem szólhatunk bele, de üzenhetünk azzal, hogy szavazatainkkal erősítjük a Fidesz-KDNP szövetség jelenlétét az Európai Parlamentben.

Egy friss közvéleménykutatás már bizonyítja is, hogy hat Zrínyi Miklós felszólítása: »Ne bántsd a magyart!« Ahogy a Gyurcsány Ferenc vezette hazai baloldal akciói, úgy Weber mesterkedései is fokozzák a Fidesz-KDNP iránti elköteleződést.

Ezért jelez a közvélemény-kutatás jelenleg 14 mandátumot az eddigi 13 helyett. Persze tudjuk, hogy csak a leadott szavazat számít, de ha Weber még egyszer-kétszer megszólal, akkor jó esélyünk lesz a kutatási eredményeket mandátumra váltani. Amit a magam részéről szívből kívánok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Fidesz joggal képviseli a magyarságot. Ha nem lenne kormányon M.W.-ék sem piszkálnák.

Miért is nem lépett ki a Fideszt azon az ülésen, ha annyira szar az a pártszövetség????

"a két és félmillió némethszilárdot " - ez jóóó!!!

Te meg miért bitorlod Lovasi kiváló zenekarának nevét?

"ahogy jobb volt a már teljesen idióta Merkel, mint a kártékony Schulz..." Akkor most helyettesítsd be Orbánnal és Gyurcsánnyal is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés