Középút pedig nincs

2019. április 2. 7:34

Stefka István
Az Öreg
Most már világos, hogy Weber a bevándorláspárti, álközép baloldal túszává vált.

„Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje óriási tévedésben van. Múlt hét péntek este, a német közszolgálati televízió vendégeként azt nyilatkozta, hogy amennyiben a Fidesz szavazataival tudna csak bizottsági elnökké válni, akkor nem fogadná el a megbízást. Hozzátette, nem szeretne jobboldaliak szavazatával nyerni, ő középről akarja Európa jövőjét alakítani. Ennek kapcsán igaza van Varga Juditnak, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárának, amikor azt mondta,  Manfred Weber ezzel a nyilatkozatával vérig sértette a magyar választókat, akik, Európa többi polgárához hasonlóan, egy demokratikus választás során fognak képviselőket küldeni az Európai Parlamentbe.

Most már világos, hogy Weber a bevándorláspárti, álközép baloldal túszává vált.

Végig kellene gondolni, hogy érdemes-e ezt az álsemleges, középutas bajor fickót tovább támogatni. Tudom, tudom, sokkal szörnyübb lenne egy szocialista, komcsi Timmermanst vagy más ballibsit látni az európai bizottság élén, mint Webert, de ez a Manfred nem egy jobboldali karakter, ez egy nyálkás valami, aki sokkal nagyobb kárt fog okozni a nemzetállamoknak, nekünk, mint gondolnánk.”

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyilván nem véletlen, hogy Weber a "keresztény"demokraták csúcsjelöltje... Megfelel az ideális brüsszeli politikus archetípusának. Azokat az "európai értékeket" vallja és képviseli, amelyeket egy "szalonképes demokratának" kell...

Megvezetjük a magyart, ugyanazon szlogenekkel, kiszolgáló, propaganda üzemmódban, egyre inkább oda a tényszerű hírközlésre, hitelességre törekvés a médiákban, cserébe dolgozói adóforintokon etetjük őket.

Válaszok:
hhonor | 2019. április 2. 8:16

Hogy ne lehetne a centrum irányba tartani, szélsőségektől eltávolodni, minden irányba keresni értéket, nem letagadva létező dolgokat, odafigyelve mindenkire, tisztelve és nem amortizálva a másként gondolkozókat, szolidárisnak lenni, erkölcsösen, egyenesen, tisztességesen megnyilvánulni, ... ? valóban nem lehet a centrum irányába tartozni, ha nem akarunk azon irányba tartani, képviselhetünk szélsőségesebb nézeteket is, feldarabolva az országot, lövészárkokat képezve, manipulatív eszközöket használva, csak adott kör érdekeinek képviseletére törekedve.

Válaszok:
hhonor | 2019. április 2. 8:17
hhonor | 2019. április 2. 8:18
hhonor | 2019. április 2. 20:17

(jav.: irányába tartani)

Sokaknak sikerül akár a politika mérgező hatásaiból is kivonni magukat s mindenkire emberként tekinteni.

Válaszok:
hhonor | 2019. április 2. 8:23

Azt is megértve egyben, hogy az ország, nemzet az magában foglalja a társadalmat, az egyént is, minden tagját. Ha a nemzet tagjaira csak úgy tekintünk sokszor, mint eszközökre, sokukról sokszor tudomást sem véve, vagy egymás ellen hangolva őket, lövészárkokat ásva, akkor milyen országot, nemzetet képviselünk?

Válaszok:
hhonor | 2019. április 2. 8:33

Merre vezet, merre mutat azon út, amelyen kommunikációs, pszichológiai eszközökkel kell manipulálni másokat?

Lásd: ellenzéki reakciók az immár szokásszerű kétharmadok után...

Az EU pedig az ilyen Weber féle alakok játszótere. Ahol a homokozóba még Verhofstadt, Sargentini meg Cohn-Bandit is ott van. Kvülről meg Szanyi, Jávor és Niedermüller ajvékol az "európai értékekről".

Csókolgatta a csépai halottlátó. A magam részéről az EU belépés ellen szavaztam. Erre azért megtanított a Nagy-Britanniában töltött pár év gyerekkoromban...

Sokak számára Jézus képezi a centrumot, aki a politika világa felett helyezkedik el, sokan ezen centrum irányába tartanak. Ő értékrendjük középpontja is. S ezen centrumhoz mérnek mindent, azon dolgokat is, amelyeket az ember alkotta politika világa alkot, bármely irányba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés