Szijjártó: Világméretű a liberális álhírgyárak működése

2019. március 31. 07:59

Aki patrióta politikus, az a világon mindenhol a „fake news” célpontjává válhat – állapította meg a magyar külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió műsorában.

2019. március 31. 07:59

Ezek világméretű hazugságokat terjesztenek, s úgy támadnak meg embereket minden alap nélkül, hogy azt igazságnak állítják be – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A miniszter felidézte, amikor egy kicsit több mint két éve Donald Trumpot megválasztották az Egyesült Államok elnökének, akkor „esett le igazán” a liberális nemzetközi médiának – élén CNN-el –, és a liberális politikai elitnek, hogy nem ők választják ki az ország elnökét, hanem az amerikai polgárok választják meg.

A külügyminiszter szerint Donald Trump megválasztása hisztériát okozott az Európai Unióban is, kiforgatták az új elnök szavait például a NATO szerepe kapcsán, és rengeteg energiát vitt el az is, hogy azt állította a nemzetközi média, miszerint az oroszok beavatkoztak a választásba Trump oldalán.

„Ez történt Amerikában, két évig létezett ez a világméretű hazugság, fake news, ahogy ezt az angolszász világban mondják, tehát álhír, és ez két év után úgy omlott össze, hogy akik ezt kitalálták és két éven keresztül fenntartották, azoknak a szeme sem rebben” – emelte ki Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy a hazugságot kitaláló és fenntartó médiumoknál senki nem kért elnézést az olvasóktól és a nézőktől ezért.

A tárcavezető szerint az bizonyos, hogy már a következő álhír gyártásán dolgoznak ezekben a médiumokban, s ennek bármelyik politikus a céltáblája lehet, aki eltér a liberális fősodortól. Aki patrióta politikát folytat, aki ki meri mondani, hogy a saját országa az első, a vallási, nemzeti, kulturális identitás fontos, és fallal meri megvédeni az állampolgárok biztonságát, az ellen „hadjáratot folytatnak”, s megpróbálják hazugságokkal lejáratni - mondta a miniszter.

Ez a jelenség Európában sem szokatlan, és ez a bánásmód a magyar kormánnyal is, hiszen az összes „jogállamisági mázzal leöntött” támadás az álhír kategóriába tartozik – hangsúlyozta, és elmondta, Magyarországon a legolvasottabb, a legnézettebb és a leglátogatottabb médiumok mind kormányellenesek, vagy kormánykritikusok.

„Az amerikai példa szerintem egy fontos útmutatást ad nekünk, mert az amerikai elnök kitartott, több mint két éven keresztül vívta ezt a küzdelmet és kiderült, hogy igaza van (...), nekünk is ugyanúgy ki kell tartanunk, ugyanúgy mennünk kell előre, s ugyanúgy azzal kell szembesülnünk, hogy a sokadik lebukása ennek a nemzetközi álhírgyárnak is ugyanazt fogja indukálni, mint az eddigi lebukások: kitalálnak majd egy újabb hazugságot” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HattoryHanzo
2019. március 31. 16:15
Miről beszél ez a kis pöcs? Mi omlott össze? Eddig 34 vádemelés történt, a Trump stáb több tagja börtönbe megy. Ez történt addig, amíg csak készült a jelentés. Az orosz beavatkozás tény, hogy Trump profitált belőle, szintén. Érdekesen értelmezi az összeomlást a szalmabábú.
VakzKommondor
2019. március 31. 16:03
Az A fidesz győzött brusszelben , ugye? Az ujhelyi hazaval mi a helyzet!!? Ès ezek caak a múltheti szandekos hazugsagok. https://uploads.disquscdn.com/images/08d6fd6431458ddf8797d9e0767af184302b7d09118cfdddb80b2ebb56db02aa.jpg
eproctofíliás
2019. március 31. 12:56
Ezt a gyereket is hogy megmérgezte a beosztása.
áfonya
2019. március 31. 11:50
Mind ezt a kártya pénzt az európai gyerekek családoktól veszik el , falatot a szájukból kiveszik , igazi európai értékeket eus fehér embereket megrövidítik az életfeltételeket elveszik megkérdezés nélkül .... oda adják idegen megszállóknak akik nem dolgozni jönnek hanem a brüsszeli vezetők verőlegényei.... Európai ártatlan emberek üldözik nem illeszkednek be ..... Brüsszel nem mondja ki , biztos ez a fiatal gyereket csinálni jön Európába, tenyészcsődörök. Brüsszel elismerte: kapott pénzzel feltöltött kártyát a szír terrorista http://magyarforum.hu/cikk/6470/Brusszel-elismerte:-kapott-penzzel-feltoltott-kartyat-a-szir-terrorista/?fbclid=IwAR2Y4eGHaeMjXe8i3Hu9X0neLhPQ6ZAQeQOj3DpScsuwQu2oaOyIqGy0V3g
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik