Enyhén növekvő néppárti előnyt jeleznek a legfrisebb közvélemény-kutatások

2019. március 29. 11:31
Ezt mutatja tagállamokban külön-külön elvégzett közvélemény-kutatások EP által összesített eredménye.

Enyhén nőtt az Európai Néppárt előnye az európai parlamenti választás kampányában a pénteki legfrissebb felmérés szerint, de komolyabb változásoknak nincs jele a négy héttel ezelőtti álláshoz képest.

A tagállamokban külön-külön elvégzett közvélemény-kutatások EP által összesített eredménye szerint a néppárt 188 mandátumra számíthat a következő ciklusban a tervezett brit kilépés miatt várhatóan immár csak 705 tagú képviselőtestületben, míg a második helyezett szociáldemokraták (S&D) 142 mandátum megszerzésére esélyesek.

A hónap elején 181:135 volt a két nagy párt mandátumainak aránya a felmérések alapján.

(MTI)

 

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szocdemeké ugyanannyival (7) nőtt.
Várjuk ki a végét.

Európa helyzete reménytelen. Egy Weber vezette Néppárt csak még jobban elnyújtja az agóniát. Minél előbb dől össze a kolosszus, demográfiai okokból annál nagyobb az esély az újjászületésre. Egy Timmermans vezette Európában az átlagemberek tapasztalati úton gyorsan kiábrándulnának a befogadás kultúrájából.
Egy gyors gyógyuláshoz már kisebbfajta csoda kellene- régebben azt mondtam volna, egy több tucat áldozatot követelő muszlim terrortámadás a választások előtt közvetlenül, de Bataclan után látom a több ezres sem biztos, hogy számítana...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés