Nincs új a nap alatt

2019. március 29. 17:47
Weber ugyanolyan üresfejű, mint Juncker, csak nem iszik annyit, tehát még ez a mentsége sincs.

„Olvasom, hogy Manfred „»Spitzenkandidat« Weber – aki ugyanolyan üresfejű, mint Juncker, csak nem iszik annyit, tehát még ez a mentsége sincs – javaslatot tett, miszerint a jogállamiságot ugyanúgy kéne vizsgálni, mint a hitelminősítőknek az országok hitelképességét. Ez a vizsgálat aztán nem lenne tét nélküli, hiszen az EU-s pénzek múlnának rajta.

Zárójel. Hogy ezek a hitelminősítők mekkora sikerrel végezték munkájukat, azt a nemrégen volt pénzügyi válság során már láttuk. A bedőlés előtti percekben is ajánlották a bankok kamu papírjait, mint nagyszerű befektetést. Utána volt is némi hümmögés a tevékenységük megbízhatóságával kapcsolatban, mára azonban ezt már elfelejtették és ismét mindenki issza szavaikat. Egészen a következő összeomlásig, mikor majd megint hümmöghetnek. A hitelminősítők – gondoljunk róluk bármit – mindenféle statisztikai, pénzügyi számok alapján végzik munkájukat, melyekről úgy tartják, hogy azok objektívek. A számok nem hazudnak ugyebár. Ettől persze akik használják őket még nyugodtan hazudhatnak. Kérdéses azonban, hogy miféle kritériumok alapján lehet megítélni egy ország »jogállamiságát«? Zárójel bezárva.

Weber szerint ezt a felelősségteljes munkát egy »független« bizottság végezné, mely kinevezett nagyeszűekből állna össze. Mármost egyszerre két fogalom is tisztázásra szorul. A »jogállam« és a »függetlenség« fogalma is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem a véletlen műve, hogy a mai liberális demokráciákban rengeteg a jelentéktelen, gyenge politikus. Ez a rendszer ugyanis automatikusan szűri és szankcionálja az erős akaratú embereket, elveszi előlük a hatalmi eszközöket. Ez egy bizonyos határig érthető lenne, de a korlátozás mértéke már régóta túlnőtt az egészséges szinten.

Az isiászos sokkal dörzsöltebb korrupt kretén az biztos.

Weber meg azt se tudja hol van, hol Macron, hol Merkel.

A spitzes es a kandidat - ezek mar amolyan felisteneknek kepzelik magukat, mert istennek ott van nekik a Soros.
Hitelminositok- ha a bankok megharagszanak egy kormanyra, ott vannak ok, hogy leminositsenek.
Europai ugyeszseg ugyanez lenne, a ballibek mutatnanak ujjal arra, hogy kit kell maglyara rakni.

Csak ilyeneket, vagy meg ilyenebbeket ultetnenek a nyakunkba.
Timmermansnak sem kell kompromittalnia magat, ha Daul vagy Weber elvegzi helyette a piszkosmunkat.

Weber nem akar a Fidesz szavazataival bizottsági elnök lenni. Vegyük ezt úgy, hogy valójában ő is Timmermannst támogatja? Mert ha a Néppárt jelöltje ilyen kijelentést tesz, akkor lényegében kollaboránsnak tekinthető. Mit szól ehhez a Néppárt többi tagja? Nem a balliberális, csak nevükben ide tartozó pártok, mert ők nyilván duzzognak, hogy nem szavazták meg a kizárást, hanem a többi?

https://index.hu/kulfold/2019/..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés