Újra akcióba lendült a magyar jelképek romániai főgyűlölője

2019. március 26. 10:49

Ezúttal Mikes Kelemen és Kis Manyi szülőfalujára „csapott le” Dan Tanasă.

2019. március 26. 10:49

Lecsapott Zágonra a szélsőséges, magyargyűlölő feljelentőbajnok, számolt be a Főtér. Mint írják, a háromszéki településen kihelyezett községzászló rohamot váltott ki az egyébként is minden magyar jelképpel szemben fóbiás soviniszta „civilnél”, Dan Tanasănál, ezért itt is bajt akar keverni: feljelentette a település vezetőit. Igaz, még sosem járt ott, de a község lobogója elég ok volt számára.

A portál értesülései szerint a községben, ahol soha semmilyen etnikai gond nem merült fel, ugyanis le akarják vetetni a polgármesteri hivatalról a község zászlóját. Ugyanis azon fehér alapon az a címer szerepel, amelyet elfogadtak, és megjelent a Hivatalos Közlönyben. Ezen felül Kis József polgármestert arra is rá akarják venni, hogy vetesse le a gyűlésteremből a testvértelepülések (egy lengyel, egy szlovák és egy magyar) zászlóit.

Természetesen idézik az elöljáró szavait is, ő kiemelte, hogy minden törvényes előírást betart: a főbejáratnál ott lobognak a román zászlók, székely zászlót nem tesz ki a községházára, „csak ha olyan ünnep van”, a községzászló nem a főbejáratnál díszeleg, hanem a másod-bejárónál, a testvértelepülések zászlói pedig az esketőteremben kaptak helyet. Ezért – tette hozzá a polgármester – felháborítónak találja, hogy Dan Tanasă a községben élő románság és a magyarság közötti békés együttélést is képes bolygatni.

„Ha baja van velem, akkor jöjjön el Zágonba, és mondja el, ne pedig a fotósokat küldje, mint valami szekusokat” – jegyezte meg Kis, aki szerint inkább hagyni kellene az önkormányzatot dolgozni, nem pedig ilyen provokációkkal zavarni a munkájukat.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2019. március 26. 19:08
És hol vannak a medvék, amikor kellenének? Tanasa is betéved néha egy áfonyásba...
khomeini
2019. március 26. 17:08
Románia igazi ejrópai ország, Erdély elrablása pedig igazi ejrópai ünnep.
teljesenertelmetlen
2019. március 26. 16:12
A híres román falu, ahol Mikes Kelemen is született...
Senye Péter
2019. március 26. 11:11
Nem tudom miért, de egy bombázás minapi évfordulója jutott eszembe. Talán jóval kevesebb is elég lenne Bukarest észhez térítésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik