Nemzetközi balettversenyt rendeznek Budapesten

2019. március 26. 13:28

Március 31. és április 5. között rendezik meg a Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettversenyt és Fesztivált.

2019. március 26. 13:28

Március 31. és április 5. között rendezik meg a Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettversenyt és Fesztivált Budapesten, amelynek keretében április 2-án látható lesz a The White Crow – Rudolf Nurejev élete című film is az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A verseny díjkiosztó gálaestjét április 5-én a Vígszínházban tartják.

Bokor Roland, a balettverseny alapító igazgatója a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a vasárnap kezdődő eseményre 15 országból 50 versenyző érkezik, Magyarországot 10 fiatal művész képviseli.

Az elődöntőket március 31-én és április 1-jén, a középdöntőt április 3-án tartják a Magyar Táncművészeti Egyetemen. Az április 4-i döntőnek a Nemzeti Táncszínház ad otthont. A verseny nemzetközi zsűrijének elnöke Vladimir Malakhov ukrajnai születésű, osztrák táncművész, koreográfus lesz.

Az eseményt a művész születésének 80. és halálának 25. évfordulója alkalmából rendezi meg az Eurotánc Alapítvány a Magyar Táncművészeti Egyetem együttműködésével.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2019. március 26. 20:00
Balett verseny! Kíváncsivá tett. Hogyan fogják pontozni, lesznek kötelező elemek, vagy esetleg itt is lesz kűr, mint a műkorcsolyában? Megnézném, megírhatták volna, hogy hol (ustream ..stb) lehet figyelemmel kísérni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik