Európai Zöldek: Őrült szituáció alakult ki Magyarországon

2019. március 26. 10:57

Az Európai Zöldek vezetőit arról kérdezték Strasbourgban, kizárják-e az LMP-t, miután a Jobbikkal együtt támogatják Puzsér Róbertet a budapesti főpolgármester-választáson. Helyszíni tudósításunk.

2019. március 26. 10:57
Rajcsányi Gellért
Rajcsányi Gellért

Strasbourgban az Európai Parlament plenáris ülése mellett sajtótájékoztatót tartott az európai Zöldek két társelnöke, a belga Philippe Lamberts és a német Ska Keller.

A Hír TV kérdésére, miszerint kizárják-e a Zöldek az LMP-t, miután a szélsőjobbos Jobbikkal együtt támogatják Puzsér Róbertet a budapesti főpolgármester-választáson, Ska Keller úgy válaszolt: „Mi támogattunk egy jelöltet, és aztán a Jobbik is úgy döntött, hogy támogatja őt. Mit tehetünk?”

Ska Keller elmondta: ők személyesen is tüntettek a Jobbik ellen, amikor még a falvakban vonultak fáklyákkal a romák ellen. De aztán olyan „őrült szituáció” alakult ki Magyarországon Keller szerint, hogy a Jobbik arra jött rá, hogy nincs jobbra hely Orbán mellett.

„Nem támogatom a Jobbikot, de ez egy őrült helyzet” – mondta Keller.

Philippe Lamberts úgy kommentálta a fejleményt: „Mi a Kanadával kötött szabadkereskedelmi megállapodás, a CETA ellen szavaztunk, és így tett a szélsőjobb is. Nem lettünk ettől széljobbosok”.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2019. március 26. 21:30
Értjük, most az az érdek, hogy a Jobbikot mégse nevezzétek szélsőjobbosnak. De csak amíg szükségetek van járuk.
Akitlosz
2019. március 26. 15:04
Hitler salátát evett. Tehát aki salátát eszik ő "szélsőjobbos". Mindig több párt van mint ahány választási lehetőség. Ha az a kérdés, hogy: Igen vagy nem? akkor nem igazán valószínű, hogy 20 párt 20 féle álláspontot fog képviselni.
Akitlosz
2019. március 26. 15:01
"Magyarországon Keller szerint, hogy a Jobbik arra jött rá, hogy nincs jobbra hely Orbán mellett." Igazából szinte csak ott van hely Magyarországon egy új párt számára. A többpártrendszernek úgy és akkor van értelme, ha a különböző pártok különböző alternatívákat kínálnak. Ezzel szemben ugyanarra a (baloldali, vörös) politikára alakul 10-20 párt, amelyek ugyanazt a szavazóbázist fedik és le és osztják fel. Nemhogy az utca embere, de még a politológusok sem igen tudnák megmondani, hogy mi is a különbség, az MSZP, a DK, az Párbeszéd, az Együtt, a Liberális Párt, a MOMA, a Momentum, az LMP és lassan már a Jobbik politikája között. Ugyanazt az egyeneurópát akarják. Így a sok párt csak szemfényvesztés és a magyarázat rájuk a személyi ellentétek. Hiába képviselik gyakorlatilag ugyanazt a politikát, mégsem képesek egymást elviselni egy pártban. Több párt -> több pártelnök. Sok politikus inkább pártelnök egy 10 fős pártban, semmint hogy egyszerű párttag legyen egy nagy pártban. Szóval de, üres tér igazából inkább csak a Fidesztől jobbra van. Lehetnének olyanok például, hogy: Magyar Adófizetők Pártja Nemzeti Kapitalista Párt Függetlenségi Párt Kuruc Párt '48-as Párt. Stb. De egy hasonló sincsen, miközben a vörös oldalon óriási a tülekedés és a választék a pártok között.
Autofocus
2019. március 26. 15:00
Őrültség, de van benne rendszer! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik