Emelte inflációs és növekedési előrejelzését az MNB

2019. március 26. 15:29

A kedden közölt főbb számok szerint jövőre 3,1 százalékos inflációval és 3,2 százalékos GDP-növekedéssel számol a jegybank.

2019. március 26. 15:29

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2,9 százalékról 3,1 százalékra emelte idei inflációs várakozását, a növekedési prognózisát pedig 3,5 százalékról 3,8 százalékra javította.

A kedden közölt főbb számok szerint jövőre 3,1 százalékos inflációval és 3,2 százalékos GDP-növekedéssel számol a jegybank. Az előző, decemberi Inflációs jelentésében az MNB alacsonyabb, 3,0 százalékos inflációt és ugyancsak 3,0 százalékos növekedést prognosztizált.

A 2021-es prognózis szerint az infláció és a növekedés is 3 százalék lehet.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2019. március 26. 16:38
Jó, jó. De már ezerszer elmondták szegény haladók, hogy ez fenn-tart-ha-tat-lan. Ezek meg nem hiszik el nekik. Pedig megint úgy megbukik az orbán, hogy öröm lesz nézni.
teljesenertelmetlen
2019. március 26. 16:24
Két hír egymás alatt a Zsindex címlapon: 2011 óta nem lépett ilyet a jegybank. Az alapkamatot változatlanul hagyták, de elkezdték a kamatpolitika szigorítását. Zuhanni kezdett a forint Matolcsy szavaira. Matolcsy laza kamatpolitikát ígért, úgy tűnik a piac nem erre számított.
Akitlosz
2019. március 26. 16:24
Csak a halott infláció a jó infláció. A Nemzeti Bankoknak a legfontosabb feladatuk a törvények szerint a pénzt vásárlóerejének a megőrzése lenne, azaz éppen az, hogy NE legyen infláció. Na csak pontosan ezt a legfontosabb feladatukat nem végzik el. Az államnak minden hatalma, minden eszköze megvan ahhoz, hogy a pénz értékét stabilan tartsa, akár évszázadokig is, ha béke van. Szándéka, akarata nincsen ehhez mégpedig azért, mert az inflációból az államnak anyagi haszna van, ezért csinálja folyton folyvást örökkön örökké. Az infláció tehát nem egyéb, mint egy speciális extra adó, vagyondézsma, a normális adókon felül. Amiből következik, hogy az infláció normális adókkal kiváltható, azaz egy tisztességes államban semmi szükség nincsen rá. A politikusokon és a bankárokon kívül mindenki másnak, cégeknek, dolgozóknak, mindenkinek az a jó, ha a pénz stabil. Az inflációval ugyanis mindenkit meglopnak.
balbako_
2019. március 26. 16:03
Az inflációt nagyon nehéz belőni a hektikus üzemanyagárak miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik