Klubtagság

2019. március 26. 07:22

Nemet mondani tehát már tud a nyugati ember, de igent még nem nagyon.

2019. március 26. 07:22
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Európa, főként Nyugat-Európa népeinek általános mentális, morális, spirituális állapota ahhoz ugyan már elégséges, hogy elkezdje felismerni a rá leselkedő végzetes veszélyeket, de hogy koherens elbeszélési módra épülő, óriási áldozatokkal járó létküzdelemre is készen áll-e, az egyelőre erősen megkérdőjelezhető. Márpedig ahogy mondani szokás, a történelem mindig hozott anyagból dolgozik, vagyis kiindulni csak abból tudunk, ami van. A 2015 óta a migráció (pontosabban bevándoroltatás) okozta egyre súlyosabb válság sokkhatása nyomán valóban elkezdődött egy reménykeltő ébredés, ám ez az ébredés egyelőre inkább csak egy heves és indulatos elutasítás.

Leginkább annak a fenyegetésnek az elutasítása, hogy a most már évtizedek óta lecsúszóban lévő nyugati középosztály a migráció nyomán még veszélyesebb helyzetbe kerüljön. Nemet mondani tehát már tud a nyugati ember, de igent még nem nagyon. Hisz egyelőre szinte teljesen hiányzik az az egységes elbeszélési mód, amelynek értelmezési kerete a hosszú távú teendők kirajzolására is alkalmas lehetne. Ezért aztán a klub, pontosabban a klubtagság fenntartása akkor is elengedhetetlen lehet, amikor ezért esetleg túlságosan nagy árat kell fizetni. Európa uralmi rendszerének adott szervezeti-intézményi rendszere ugyan teljesen alkalmatlan arra, hogy a földrészünk történetének legsúlyosabb válságából való kilábalást irányítsa, ám a rendszer átrendezése csak fokozatosan mehet végbe. Még akkor is, ha ez számos alkalommal igényel – elsőre talán vállalhatatlannak tűnő – kompromisszumokat is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bolá
2019. március 26. 10:52
"Mi is tudtuk, mit kell cselekednünk, de azt cselekedtük, amit tudtunk" – I. Gábor.
Valodi
2019. március 26. 10:38
.... jóvammá' Laci bá'.... ezt a kérdést kellene először tisztázni, mielőtt újba kapunk bele.... Bogár László írta ezt Jelenczki István Háború a nemzet ellen c. filmjéhez 2009-ben: „...két éven belül eldől, hogy a következő rezsim egy eltűnő, bukásra ítélt világ utolsó, vagy egy új világ első kormánya lesz”. Aztán ezt írta 2012 tavaszán: "Ángyán József a magyar nemzet mint közösség számára az anyagi-fizikai élettér szempontjából legdöntőbb területen, a földművelés és vidékfejlesztés terén kezdett az átfogó, hosszú távú stratégia megalkotásába, majd a valóra váltás megszervezésébe. Ez a stratégia először tett kísérletet arra, hogy a kérdés minden elemét együtt kezelve adjon világos képet a helyzetről, a szükséges és a lehetséges teendőkről. Minden jel arra utalt, hogy a magyar vidéki társadalom hosszú évtizedek után először kap valós esélyt arra, hogy alávetett helyzetéből kikeveredjék. Éppen ezért igazán megrendítő, hogy Ángyán József e stratégia végrehajtásának kezdetén indoklás nélkül a felmentését kérte, amit a miniszterelnök minden ellenvetés nélkül el is fogadott." https://flagmagazin.hu/politik.. Ángyán József nem rendült meg, azóta is ugyanazt a paraszt- és természetpárti háborút vívja, amit 40 éve elkezdett - pedig alighanem egész pályafutása leggennyesebb figurájával hozta össze a rossz sorsa....
kerekperec
2019. március 26. 08:51
Bogár úr vad, spekulációkkal teli cikkjén egy ép eszű ember, kizárólag csak nevetni tud - mint mindig, cikke nagyon szűken méri a tényeket ! Ez a depressziós pacák semmiben nem lát jót, jó szokása szerint mindig valami nagy bölcset akar mondani, tücsköt - bogarat összehord és csak a rosszat harangozza - mindent másra hárít, mindig másra mutogat, mindig másokban keresi a hibát. Bogár László egy vészmadár, akinek mindig sikerül össze csődíteni egy bagázs, unatkozó, alacsony elme kapacitásu puddingfejű kergebirkát, kik imádják a “Csipkerózsika” meséit ahol megállt az idő, és ezzel megszűnt minden változás. A szomorú tény az, hogy a komcsik bölcsőjében ringatott okos Berciknek halvány fogalmuk nincs, hogy egy szabadon működő, szabadon gondolkodó nép, demokratikus keretek között élve, mire is képes ebben az örökösen változó, megújuló színes világban.
Vakfolt
2019. március 26. 08:35
Nem biztos, hogy kellenek ők nekünk. De más az optikája egy győztes választás után átrendeződő erőnek, és nagyon más, a választás előtt saját magát feldaraboló valaminek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik