Ujhelyi: Azon dolgozunk, hogy bukott politikus legyen Orbán

2019. március 25. 18:22

A német szövetségi kormány szociáldemokrata igazságügyi minisztere, Katarina Barley és Andor László volt magyar uniós biztos társaságában pörgette fel a szocialista kampányt Budapesten az MSZP EP-képviselője.

2019. március 25. 18:22

Bukott politikus legyen Orbán Viktor, először a nemzetközi térben, aztán Magyarországon is, ezért fognak dolgozni az elkövetkezendő bő két hónapban – mondta az az EP-képviselő. A magyar egészségügy állapotára kitérve úgy fogalmazott: egy uniós minimumelőírást kellene bevezetni a következő 5 évben.

Több szociális célkitűzésére és kompetencia erősítésre van szükség egy erősődő Európához, ahhez az kellett, hogy a szociáldemokraták és a zöldek mellett a néppárti frakció egy része is az európai szociális modell mellé állt, így lesz a jogszabályok mellett forrás is – Andor László erről beszélt a budapesti rendezvényen.

A német igazságügyminiszter elmondta: német szempontból nem tartja helyénvalónak azt, hogy támogassák a német autóipar külföldi beruházásait. De – utalva a Fidesz és az EPP vitájára – azt nem tudja, hogy mi ebből a szempontból a német europopulisták álláspontja.

A beszélgetés vége fele elment a hang, ezért olvasóink elnézését kérjük, de a hiba nem az Ön hangszórójában van. 

Közös MSZP-SPD célokról beszélt Tóth Bertalan

A beszélgetést megelőzően sajtótájékoztatót tartott az MSZP. Ezen Tóth Bertalan pártelnök-frakcióvezető úgy fogalmazott: az Európa-párti erőkkel összefogva szolidárisabb, szociálisabb Európáért küzd. Katarina Barley német igazságügyi miniszter, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) európai parlamenti listavezetőjével közösen tartotta a sajtótájékoztatót.

Tóth Bertalan közölte, az MSZP programja – hasonlóan a német szociáldemokratákéhoz – a szociális Európáról és a szociális vívmányokról szól. Támogatják az európai minimálbér és minimálnyugdíj közös szabályozását, és az európai integráció mélyülését, valamint szeretnék elérni, hogy az európai uniós források a megfelelő helyekre kerüljenek, azaz az oktatást, az egészségügyet és a környezetvédelmet szolgálják - sorolta.

Habár az európai bérszínvonal elérése álomnak tűnik, legalább az emberek jogai legyenek egyenlőek – mondta az ellenzéki politikus. Tóth Bertalan úgy fogalmazott, miközben Orbán Viktornak egyre kevesebb a barátja, az MSZP-nek egyre több, hiszen nemrég a meghívásukra Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltje is Magyarországra látogatott és részt vett a párt kongresszusán.

Timmermansszal is megfogalmazták, hogy közösen küzdenek minden olyan populista, szélsőséges erő ellen, amely nem az Európai Unió együttműködésében érdekelt, hanem annak szétfeszítésében, az integráció lassításában és a saját politikai érdekeik érvényesítésében – idézte fel az MSZP elnöke. Hozzátette, a nemzetállamok Európáját támogatók azt szeretnék, hogy minél kevesebb közös szabály legyen Európában, az MSZP szerint azonban minél több közös szabályra van szükség, amelyekért együtt lehet küzdeni.

Általános szociális jogokról beszélt a német miniszter

Tóth Bertalan elmondta azt is, közös kampányt indítottak az SPD-vel annak érdekében, hogy a Németországban élő magyarok minél nagyobb számban vegyenek részt az európai parlamenti választáson. A Németországban élő magyarok több városban is tudnak szavazni, ehhez pedig május 17-ig kell regisztrálniuk – jelezte a politikus.

Katarina Barley kiemelte, a szociáldemokraták azon dolgoznak, hogy mindenkire kiterjesszék a szociális jogokat, emellett pedig szeretnék erősíteni a jogállamiságot az Európai Unióban. Szeretnék elérni azt is, hogy a különböző tagállamok együttműködése a kölcsönös bizalmon és elismerésen alapuljon - tette hozzá. Kitért arra is, hogy sok magyar él Németországban, akiknek lehetőséget biztosítanak a szavazásra, ahogy a külföldön élő németeknek is van erre lehetőségük. A szavazás demokratikus jog, a választás pedig fontos, ezért mindenkire számítanak, és azt kérik, hogy azokra a pártokra szavazzanak, amelyek kiállnak a szociális jogok mellett – mondta Katarina Barley.

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 250 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2019. március 29. 13:34
És mi.lesz utana köcsög ? Káosz Forint elértéktelenedés Aztan kamar emelés egekbe És az IMF védőszárnya.. Ja és hálából egy Debrecen -nyi Migrans .. Akik majd család egyesítéssel "Budapestnyien" lesznek.. Aztán egyszer csak mar nem csak Pécsen lesz Dzsámi meg nem.csak Egerbe minarett.. Aztán egyszer csak polgarháború lesz a megmaradt magyarok harcolnak a maradék hazájukért.. Amiből kimarad a No Go Zóna Budapest..
Akitlosz
2019. március 26. 18:02
"Ujhelyi: Azon dolgozunk, hogy bukott politikus legyen Orbán" Tegyük fel játszásiból, hogy Orbán elbukik a járdaszegélyben és elüti a villamos! S aztán? Jön az Újhelyi kormány? Az kb. semmit nem csinálna a magyar nemzet érdekében, gátlástalanul rábólintana az EU és a NATO és mások minden igényére. Aztán persze azok egy részét sem csinálná meg, szóval szavahihető sem lenne. Gyurcsány kormányzásának rendkívül alacsony szintjét ma sem tudná megütni semmilyen vörös kormány sem. Szóval felőlem aztán lehet bukott politikus Orbán is, de akkor ugyan ki lesz a sikeres politikus? Újhelyi már ma sem az.
Rézvirág
2019. március 26. 16:44
Odáig már eljutottak, hogy az ügyön bukott politikusok dolgoznak :-D
makapaka2
2019. március 26. 15:41
Ahhoz sokkal több ész, tehetség, és a becstelenség hiánya kellene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik