Valahová tartozók, sehová tartozók

2019. március 25. 9:27

Stefka István
Az Öreg
Orbán Viktor miniszterelnök a migrációs konferencián hihetetlenül őszintén beszélt.

„Orbán Viktor miniszterelnök a migrációs konferencián hihetetlenül őszintén beszélt. Talán először mondta ki, hogy a bevándorlásellenes harcban, a migrációs vitában egyedül vagyunk, és ezt, ez a tízmilliónyi kis ország nem sokáig bírja ki. Hangsúlyozta, hogy nem akartunk vezető szerepet  játszani Európában ebben az ügyben, hiszen van egy ősi magyar világunk, aminek egyben tartása, építése és javítgatása éppen elég munkát ad. A miniszterelnök kiemelte, jó lenne már, ha jönne egy nagy ország, amely hasonlóan gondolkodik a migrációról és Európa jövőjéről, mint mi. Még egy darabig kitartunk, de végesek az energiáink. Nekünk kell egy nagy ország, amelyik ugyanazt gondolja, mint mi. Kifejtette, ha nem segít nekünk senki, akkor előbb-utóbb vereséget fogunk szenvedni. Várakozása szerint ez a nagy ország Olaszország lehet, éppen azért, mert Olaszország is határország, tengeri határország.

Magyarország tehát élen jár a migráció elleni harcban, élen jár abban, hogy ennek káros következményeiről felvilágosítsa a magyarokat, az európaiakat, és élen jár abban, hogy mindezt a munkát dokumentálja, például ezzel a háromnapos konferenciával.

Ez már csak azért is fontos, mert időnként meghamisítják történelmünket.

Nem szeretnénk ismét bűnös nemzet lenni, hogy nem tettünk meg mindent. Nemrégen olvashattuk Borhi László, az Indiana Egyetem történészének írásában (Index.hu), hogy a német megszállást 1944-ben a szövetségesek provokálták ki, nem törődve a magyar zsidók százezreinek sorsával. Az amerikai hírszerzés washingtoni archívumában az elmúlt hónapokban talált iratok megerősítik: Amerika és Nagy-Britannia kifejezetten arra játszottak, hogy a németek megszállják Magyarországot. A magyar kiugrási reményeket csak azért táplálták, mert tudták, ezt Hitler nem fogja hagyni, így pedig a nyugati frontról német erőket fognak elvonni a megszállási feladatok miatt. A kétszínű angolszász játszmában nem törődtek a megszállás tragikus következményeivel, a magyar zsidósággal és a több százezer áldozattal.

Ez nagy tanulság a nagy átverésről. A nyugati politika huncutságának (érzéketlenségének?) áldozataivá váltunk 1945, majd 1956 után, és merem kijelenteni, a félresikerült rendszerváltásnak is. Most folyik a nagytakarítás, a szembesítés, igaz későn. Az viszont kijelenthető, hogy az utóbbi idők magyar külpolitikájának dokumentálhatósága miatt az európai sikertelen migrációs politikát nem varrhatják később majd a nyakunkba a liberális és kommunista történészek.

Mi mindent megtettünk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahogy azt -a letagadott- Finkelstein, a negatív kampányok mestere javasolta neki...

Esetleg úgy jártunk volna mint a bolgárok, akik fegyverszünetet kértek a britektől, de a szovjetekhez lettek utasítva, akikkel hadiállapotban sem állta..

Válaszok:
Senye Péter | 2019. március 26. 9:27

A SzU-tól nem kérhettek fegyverszünetet, mert hadiállapot sem volt köztük. A II. balkáni háborút követően elvesztett macedón területeket foglalták el, ezért a nyugati hatalmak hadviselő félnek tekintették, mondhatjuk joggal. A SzU részéről még a német csapatok üldözése sem jöhetett szóba. A lényeg az, hogy a háborúban történt részvételtől függetlenül Kelet-Közép Európa és a Balkán eleve fel lett osztva.

Mo a németek szövetségese volt, vesztettünk. De mit vétett Bulgária? Csehszlovákiáról és Lengyelországról nem is beszélve.

Az a része, amelyben Borhi állítására hivatkozott.

A derék Stefka figyelmét (vajon miért?) elkerülte, hogy
Borhi 03.18-i cikkének állítását
– ugyancsak az indexen – két történész kollégája is cáfolta,
03.20-án Laczó Ferenc:
https://index.hu/techtud/torte..
03.21-én Ungváry Krisztián:
https://index.hu/techtud/torte..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés